Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 20 okt 2012 13:00

"Vad gör jag när hon kränker våra barn..?"

Fotnot: Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Fotnot: Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Foto: Catherine Yeulet

Manspanelen svarar på dina frågor. I panelen ingår: Robert Aschberg, Macus Birro, Pigge Werkelin och Leif GW Persson.

Manspanelen publiceras i Expressen Söndag varje vecka. Har du frågor? Mejla din fråga hit: manspanelen@expressen.se

Formulera din fråga och avsluta med en valfri signatur och din ålder.

Vad gör jag när mamman kränker barnen?

Jag har en fråga - hur f-n man gör när mamman till mina barn kränker och psykar dem? Hon vill inte ta med dem på stan för att fika eller shoppa. Och om barnen vill åka till sina kompisar går hon inte med på det, och när barnen fyller år och vill bjuda sina kompisar går inte det heller för då kan inte mormor och morfar komma. Vad ska jag göra som pappa? Skulle jag hitta på något med barnen eller åka och handla lite kläder typ då får jag äta skit för det. Hur fixar jag det här?

En kränkt pappa med barn

-

MANSPANELEN SVARAR:

Marcus svarar: Våga vara tydlig!

Jag får ofta mejl av den här sorten. I vårt upplysta, jämställda land är det nästan kriminellt att som man berätta att kvinnor, mödrar, kränker barnen. Det kan dessutom vara svårt för män och fäder att få rätt i rättsliga instanser. Detta är något som alla feminister, av båda könen, borde göra till sin fråga. Jag hoppas du vågar vara tydlig mot mamman, att hon får skärpa sig. Men var då beredd på en tuff strid.

-

Leif GW svarar: Konstig mamma

Konstig mamma om du frågar mig. Gör ett seriöst försök att förklara för henne vad hon håller på med. Att hon alldeles onödan plågar både dig och dina barn.

-

Pigge svarar: Red ut med en tredje part

Det finns något underliggande som måste redas ut genom prat vilket borde göras med tredje part. Funkar det inte så måste du ställa krav på hur ni skall leva ert liv. Kan ni inte bli överens om detta så bör ni nog fundera på egna liv på var sitt håll.

-

Robert svarar: Ställ henne mot väggen

Att kränka och psyka barn är fullkomligt oacceptabelt. Ställ mamman mot väggen. Om hon inte ändrar sig - skaffa en bra advokat. I väntan på det, umgås med barnen som du och de vill, även om du får äta lite skit för det i efterhand.