Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 9 aug 2010 09:37

Uppdaterad 23 aug 2010 10:48

Utesex - så njuter du bäst i det fria

ENSAMMA PÅ ÄNGEN. Utnyttja gärna de långa sommarnätterna. Men tänk på att vara förberedd.

ENSAMMA PÅ ÄNGEN. Utnyttja gärna de långa sommarnätterna. Men tänk på att vara förberedd.

Foto: Jupiter

Inomhus är det instängt och kvavt. Bättre att fly och ha sex i det fria. Bland klippor och träd, på badstränder och ängar. Denna vecka tar sexspalten därför ett större grepp på det här med att älska ute. För man kan i princip göra det precis var som helst. Och få en kick i sexlivet på köpet.
När, var, hur? Att älska ute är ett mångsidigt begrepp som kan omfatta de flesta miljöer, både ute i naturen (inklusive den egna trädgården) men också i stan. Vintertid är utesex inte särskilt lockande på våra breddgrader, men under den ljusa årstiden blir vi helt klart mer vilda i sinnet. De senaste årens trend med folk som möts ute i det fria för att älska, har säkert också inspirerat en del. (Även om det i denna artikel inte handlar om att ragga upp främlingar i en skogsdunge - utan rör sig mer om vad man kan göra ihop som par.)

När - egentligen? Vilken tid som helst på dygnet, även om kvällen är mer populär än dagen (med undantaget för just den egna trädgården, sär- skilt om den är skyddad från insyn).
Var? Överallt där man får till det.
Hur? Det finns många samlagsställningar som lämpar sig bra för utesex!

Sex i naturen – det behövs

Vill man ägna sig åt naturnära erotiska upplevelser är det bra att ha med sig lite utrustning. Kondomer, våtservetter, något att ligga på, myggmedel ifall ni vistas i myggrika marker plus hushållspapper/handduk och extrakläder. Man kan förstås ha sex helt tufft på bara mar- ken, men särskilt bekvämt är det inte utan en filt.

Stranden – överskattad klassiker

Allting är ”Härifrån till evigheten”, den gamla filmens, fel. Det var där sex i vattenbrynet lanserades och sedan dess inbillar vi oss att detta är det mest romantiska av allt. Hångel kan funka i vågornas skvalp, men ett regelrätt samlag blir bra bökigt. Sand kommer in i rumpan. Ska ni prompt älska på stranden, välj en avskild plats eller bygg ett vindskydd bakom någon sanddyn.

Känslan - samma som i sängen?

En vanlig fråga när det handlar om utesex är, känns det verkligen lika mycket som när man är hemma? Både ja och nej. Spänningsmässigt är det klart mer pulshöjande. Kvalitetsmässigt däremot kan det vara lite si och så. Till exempel på grund av att man lagt sig i en myrstack. Så räkna inte med perfekta orgasmer. Däremot med en rolig och ovanlig upplevelse.

Klädd för älskog

Har du baktankar och funderar på ett litet nyp i det fria? Ett tips är att undvika krångliga kläder som är svåra att komma innanför. Bäst är svepande kjolar som lätt kan lyftas upp men som även kan dölja. Underkläder kan man hoppa helt över sommartid. Det är perfekt med oömma kläder som tål lite gräsfläckar. Vitt är sommarfint men rimmar illa med att rulla runt på marken.

Relaterat