Yvette Harvie-Salter, 26, riktar kritik mot badet.
Yvette Harvie-Salter, 26, riktar kritik mot badet. Foto: Privat

Tvingades lämna badet – bikinin ansågs ”olämplig”

Yvette Harvie-Salter, 26, från Auckland i Nya Zeeland gick till sitt stammisbad. Men efter en stund tvingades hon lämna poolområdet – efter att ha fått kommentarer om sin bikini. 

Nu kritiserar hon företagets beslut och badvaktens beteende. 

– Hon sa att jag skulle täcka mig, berättar Yvette för sajten Stuff

Den 26-åriga modellen besökte häromdagen Albany Stadium Pool i Auckland, något hon gjort flera gånger i veckan under två års tid, skriver Stuff

Vid spa-området konfronterades Yvette Harvie-Salter av en badvakt som ville prata ostört en stund.

Den kvinnliga badvakten tog Yvette åt sidan och berättade att hennes bikini inte var lämplig som klädsel på området, samt att det kommit in klagomål från övriga gäster. 

Yvette, som använt bikinin vid badet flera gånger tidigare, fick frågan om hon hade någon annan klädsel. 

– Hon sa att jag skulle täcka mig med en handduk och jag ville vara kvar, berättar Yvette Harvie-Salter, som blev förbluffad av konfrontationen. 

– Det kändes som kroppshån. Jag blev verkligen sårad, fortsätter hon. 

Bikinin som Yvette använde vid poolen.

Tvingades lämna

26-åringen vägrade täcka sig och resultatet blev att hon fick lämna poolområdet. Besvikelsen över att personalen valde att lyssna på de som klagade är stor, menar Yvette som säger att företaget i och med detta har förlorat en stamkund.

Rob McGee, en av cheferna som ansvarar över Albany Stadium Pool, är ångerfull i sitt uttalande. 

– Jag vill framföra en ursäkt å badvaktens och all personals vägnar. Vi är ledsna över att ha skapat en obehagskänsla och badvakten som vidareförmedlade kritiken från de övriga gästerna har insett att det inte var det rätta att göra, säger han. 

Enligt Rob McGee finns det inte regler mot vissa bikinityper. Yvette Harvie-Salter fick pengarna tillbaka och kommer att kontaktas personligen. 

- VI kommer att nå ut till kunden direkt och be om ursäkt samt meddela att hon är välkommen tillbaka när som helst, säger Rob McGee.