Tvillingen till vänster har rökt 17 år längre än tvillingen till höger. Påsarna under ögonen och rynkorna kring munnen är de tydligaste ålderstecknen.
1 av 4: Tvillingen till vänster har rökt 17 år längre än tvillingen till höger. Påsarna under ögonen och rynkorna kring munnen är de tydligaste ålderstecknen.
Båda dessa män har rökt, men tvillingen till höger har rökt 14 år längre än sin bror.
2 av 4: Båda dessa män har rökt, men tvillingen till höger har rökt 14 år längre än sin bror.
Tvillingen till höger är rökare, systern till vänster har aldrig rökt. Skillnaden visar sig främst vid rynkorna kring näsa och mun.
3 av 4: Tvillingen till höger är rökare, systern till vänster har aldrig rökt. Skillnaden visar sig främst vid rynkorna kring näsa och mun.
Tvillingen till vänster är ickerökare och hon till höger har rökt i 29 år. Rynkorna runt ögonen på rökaren är det mest framträdande ålderstecknet.
4 av 4: Tvillingen till vänster är ickerökare och hon till höger har rökt i 29 år. Rynkorna runt ögonen på rökaren är det mest framträdande ålderstecknet.

Tvillingbilder avslöjar:<br />Rökare åldras fortare<br />

Här är bildbevisen: Så här mycket påverkas ditt utseende av att du röker.

Forskare har studerat tvillingar där den ena röker och den andra inte, skriver Daily Mail.

Tecknen är tydliga: Rökarnas ansikten åldras snabbare.

Att rökning är dåligt för din hälsa är ett faktum.

Men att det är dåligt för ditt utseende är inte lika känt. Det hävdas i alla fall nu av forskare som nu publiceras sin rapport i tidningen Plastic and Reconstructive Surgery.

Forskarna reste till tvillingfestivalen i Twinsburg i Ohio och hittade 79 tvillingpar där den ena tvillingen var rökare och den andra inte, eller där den ena rökt minst fem år längre än den andra.

57 av paren var kvinnor och medelåldern var 48 år, skriver Daily Mail.

Resultaten var tydliga. Det visades tydliga skillnader i åldrandet i ansiktet även om det bara skilde så lite som fem års rökning mellan tvillingarna.

Åldrandet syns mest i de nedre delarna rökarnas ansikten, enligt de studier som forskarna lät plastikkirurger göra av bilder på tvillingarnas ansikten.

Det här är det rökarna drabbas av: Trötta ögonlock, påsar under ögonen, fler och djupare rynkor, försämrad blodcirkulation i ansiktet vilket gör att hyn ser äldre ut, små rynkor runt munnen, och en mindre skarp haklinje.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!