FINNS VISSA REGLER. På sexklubben Club Eden är alla gäster välkomna att delta i lekarna – men "det
som sker på Eden, stannar på Eden".
MER ÄN SEX. Det är inte bara lustar som levs ut på Club Eden i Örebro. Det finns också tid för lite barhäng. Klubben har funnits i sju år och har ungefär 500 medlemmar
FINNS VISSA REGLER. På sexklubben Club Eden är alla gäster välkomna att delta i lekarna – men "det som sker på Eden, stannar på Eden". MER ÄN SEX. Det är inte bara lustar som levs ut på Club Eden i Örebro. Det finns också tid för lite barhäng. Klubben har funnits i sju år och har ungefär 500 medlemmar Foto: Mats Endermark

Tusentals svenskar byter par på sexklubbar

ÖREBRO. Betty, 43, njuter av sexlekarna på Club Eden med sin man, Sture, 46, -  och flera andra par. 

De är ett av tusentals swingerpar i Sverige som roar sig på parklubbar på helgerna. 

- Här får vi utlopp för våra lustar, säger Betty.

Klockan är strax efter nio på kvällen. Betty och Sture kommer in genom  dörren på Club Eden i Örebro och hälsas välkomna av kvällens värdpar.

 Byggnaden är enkel och oansenlig.  Ingen skylt som berättar vad som finns innanför väggarna.

 Belysningen är dämpad och massor av värmeljus brinner i ljusstakar i korridoren. Här finns en rad rum, inredda på olika sätt för att passa alla smaker. Som "spegelrummet", med madrasser på  golvet och spegelväggar, och "hjärtrummet" i romantisk stil.

 - Gungrummet är en stor favorit, där kan jag bara ligga och slappna av. Och Sture älskar att behaga kvinnor, berättar Betty.

På bardisken finns tilltugg som salta pinnar – och kondomer.Foto: Mats EndermarkDen stora sexgungan är populär,  liksom BDSM-rummet intill.

 - Det tycker vi också om, eftersom vi har det intresset.

 Betty och Sture träffades på Club Eden, dit de då gick som singlar och  deltog i de särskilda singelkvällar som anordnas. Efter att de blivit ett par fortsatte de att gå hit. De har barn och lever ett "vanligt liv" i övrigt, och ser klubben som sin fristad.

"Mycket vanligare än vad folk tror"

På sexklubbarna slipper man kliande kläder och allt för tajta byxor.Foto: Mats Endermark- Vi har full frihet på klubben och  leker även med andra, var och en för sig. Club Eden är vår vuxenlekstuga där vi får utlopp för våra lustar och vi har ett motto: "Det som sker på Eden, stannar på Eden". Vi går hit och hem tillsammans, och har vår första och sista "lek" med  varandra.

 Betty är bisexuell och har gärna sex med andra tjejer.

 - När vi leker som par kan det både vara med andra par, singeltjejer och singelkillar.

 Jonas Bengtsson är ordförande i RFSU i Malmö och själv swinger. Han driver Lustkammaren, ett nätverk för sexuellt nyfikna där medlemmarna träffas för att ha sex. Ofta på stora fester som anordnas runt om i Sverige, ibland med hundratals deltagare.

 - Festerna är till för att medlemmarna ska lära känna varandra. Därefter  bjuder de hem  varandra på privata äventyr.

 - Det här är mycket vanligare än folk tror, men  tyvärr är det fortfarande inte accepterat i samhället. Jag skulle kunna gissa att vi är runt 100000 swingers i Sverige.

"Vi har en väldigt fri syn på sex"

För de som vill finns även olika sexställningar att tillgå.Foto: Mats EndermarkPå Club Eden sitter Anna och Fredrik vid ett bord i baren med varsin kopp kaffe framför sig. Alkohol serveras inte här.

 De har levt tillsammans i några år och är i 45-årsåldern. På klubben har de fått många nya vänner och går nu hit lika mycket för den trevliga stämningen som för sexäventyren.

 - Alla är vänliga mot varandra, det gäller även när man har sex. Sist vi var här gick vi in själva i spegelrummet och började ha sex. Då kom det ett annat par och frågade artigt om de fick vara med, och vi bjöd in dem. Men det har hänt att vi har velat vara själva, då säger vi det, berättar Fredrik.

 Svartsjuka existerar inte mellan dem.

 - Vi har båda en väldigt fri syn på sex. För oss har det blivit en livsstil att gå hit. Jag tycker att man ska passa på att njuta så mycket som möjligt medan man kan, säger Anna.

 Anna och Fredrik exprimenterar gärna med olika sorters sex, i alla möjliga konstellationer.

 - Det enda vi väljer bort är BDSM, det är ingenting för oss. Annars är vi öppna för det mesta!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!