Familjen är bäst. 
”Jag är som en vallhund och trivs som bäst när alla är mig nära och jag får fösa ihop dem till en bunt av kärlek.”
1 av 2: Familjen är bäst. ”Jag är som en vallhund och trivs som bäst när alla är mig nära och jag får fösa ihop dem till en bunt av kärlek.” Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Barnens favorit.
2 av 2: Barnens favorit. Foto: TV4 pressbild

”Trycket över bröstet trodde jag var ångest”

Femtonde säsongen av ”Bonde söker fru” är mer dramatisk än någonsin.

Själv tvättar Linda Lindorff, 48, händerna överdrivet mycket efter att hon drabbades av corona tidigare i år.

– Jag tappade smaken och lukten. När jag lagade en chiligryta smakade den ingenting.

1. Hur är nya säsongen av ”Bonde söker fru”?

– Det är den mest dramatiska säsongen vi haft. Jag trodde inte jag kunde bli förvånad efter 15 år, men det blev jag. Det har varit både smärtsamt och spännande. Det handlar om riktig kärlek som tar en oväntad vändning.

– Bönderna är väldigt dedikerade. De bär på en stor längtan att hitta rätt och gör allt som krävs för att nå sitt mål. En bonde blir väldigt nervös, men trotsar sina rädslor och blyghet för kärlekens skull. Han är så modig.

– Bönderna drömmer inte om att vara med i tv. Trots det är de med för att träffa kärleken.

2. Vilken är din största rädsla?

– Jag tycker inte om separationer. Jag tycker inte ens om att säga hejdå till barnen när de ska gå till skolan. Det här jobbar jag med. Jag är som en vallhund och trivs som bäst när alla är mig nära och jag får fösa ihop dem till en bunt av kärlek.

– Jag behöver kämpa för att släppa loss dem. Det gör fysiskt ont i mig. De uppskattar säkert min kärlek och omtanke, men ska de vara borta två nätter kan jag bli intensiv ett tag och ringa tusen gånger. Till slut kan de säga: ”Nu när vi pratat 20 gånger kanske det räcker.” Ja, det räcker.

– Det här är en del av min personlighet. Det går inte att jobba bort, utan det blir värre och värre. Jag får härda mig själv och börja med små doser. Nu växer barnen upp, spelar tennis och åker på tennisläger. Lykke pratar redan om att gå på college i USA. Herregud, hur ska jag härda ut?

LINDA LINDORFF

Ålder: 48.

Gör: Programledare.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Maken Jacob Lindorff, 47. Döttrarna Lykke, 12, Wilhelmina, 11, och Benedicte, 7.

Aktuell: ”Bonde söker fru” på TV4, C More och TV4 Play. ”Kärlek åt alla” sänds på TV4 Play och C More.

Bloggen familjenlindorff.se

3. Hur var det att ha covid-19?

– Jag blev sjuk i samband med sportlovet och tror att jag blev smittad på tåget där alla satt och hostade. I mitt fall var det hyfsat lindrigt. Jag var aldrig sängliggande, men höll mig isolerad. Under fyra, fem dagar hade jag feber, ont i kroppen, var trött och eländig. Trycket över bröstet trodde jag var ångest.

– Jag tappade smaken och lukten. När jag lagade en chiligryta smakade den ingenting. Jag fortsatte krydda och hade i en hel burk spiskummin, sju klyftor vitlök och massa chili. Min man höll på att dö.

– Några dagar senare skickade Jacob en länk om ett nytt symtom där man förlorar smaken. Jacob fick också ett tryck över bröstet, inget annat. Även han trodde det var ångest. Båda har testat positivt och har antikroppar.

– Jag har haft tur. Det ger en viss trygghet att veta att min kropp klarade av det. Ändå fortsätter jag att överdrivet tvätta händerna. Det är bra att inte glömma.

4. När skrattade du senast?

Linda tillsammans med bönderna Mats Thomsson, Patrik Fernlund, Erik Parai Arnesson och Pontus Mikaelsson som söker kärleken i ”Bonde söker fru”.
1 av 3: Linda tillsammans med bönderna Mats Thomsson, Patrik Fernlund, Erik Parai Arnesson och Pontus Mikaelsson som söker kärleken i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4/Daniel Ohlsson
Linda tillsammans med döttrarna Wilhelmina, 11, Benedicte, 7, Lykke, 12, och kompisen Tiana
2 av 3: Linda tillsammans med döttrarna Wilhelmina, 11, Benedicte, 7, Lykke, 12, och kompisen Tiana Foto: Roja Studios / Stella Pictures
Ny säsong av ”Wild kids” spelades in i somras och börjar sändas i januari 2021
3 av 3: Ny säsong av ”Wild kids” spelades in i somras och börjar sändas i januari 2021 Foto: TV4

– Jag skrattade mycket i går. Vi hade 15-årsjubileum för ”Bonde söker fru” och hade bjudit in några gamla bönder. En av dem var Roger på Ljusterö, som berättar om sina tre paradrätter. Nummer ett: Snabbmakaroner al dente med knaprigt stekta falukorvsskivor. Nummer två: Mamma Scans pyttipanna med mycket smör. Nummer tre: Kokt ägg, perfekt krämigt.

5. Vilken är din största sorg?

– Att världen är som den är just nu. Att folk inte kan kramas längre. När man går genom livet är man rädd för att någon ska bli sjuk eller något värre ännu ska ske.

6. Hur spontan är du?

– Frågar man min man är jag alldeles för spontan, till och med oberäknelig. Jacob tycker att det är spännande. Han kan förutse vad som kommer påverka mina känslor och vet att nu smäller det.

– Jag är en känslomänniska och kan inte kontrollera mina känslor. Det kan ställa till med problem när något bara måste ut eller ska göras, så jag försöker tygla mig. Min man tycker det är jobbigt, men älskar det också tack och lov.

7. Vad kan du inte vara utan när du reser?

– Ett tråkigt svar är att jag inte kan vara utan mobilen. I den finns scheman, kontakter och tidsfördriv. I den kan jag titta på serier som krimserien ”The Sinner” och ”The Betty Broderick Story”. Dokumentären ”Operation Odessa” var så bra att det liknar ingenting. Ryska maffian, colombianska knarkkungar och playboys i Miami möts och ska stjäla en u-båt.

8. Vilket är ditt bästa kärlekstips?

– Att vara närvarande. Det är lite klyschigt, men varje dag är unik. Den här dagen kommer aldrig mer igen. Det tänker jag på varje dag. När jag pratar med någon är jag ingen annanstans. Samtalen blir roligare och livet bättre när man lever här och nu.

– Ta ingen för givet. Hör hur den andre mår och känner, prata inte bara om vardagliga ting.

9. Om du fick ändra något i ditt utseende - eller en egenskap - vad skulle det vara?

– Jag skulle dämpa min separationsångest och bli en bättre tävlingsmänniska. Inte ta tävlingar på blodigt allvar. Jag har accepterat att det är en del av min personlighet och har också haft nytta av det i livet. För att tappa fokus och tänka på annat har jag lite knep. Jag kan gå och göra popcorn, ta fram mobilen eller titta på en tv-serie.

10. Vad längtar du efter just nu?

– Ett vaccin mot covid-19.

LÄS OCKSÅ: Peter Stormare: ”Jag tror på änglar, jag kan be dem tala till mig” 

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg om vikten och varför hon vill sluta prata om den 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!