Tricia Cusden.
Tricia Cusden rekommenderar rött lipstift.
1 AV 2
Tricia Cusden.
Foto: Look Fabulous Forever/Instagram
2 AV 2
Tricia Cusden rekommenderar rött lipstift.
Foto: Colourbox

Tricia, 70, tar strid mot sminkets ungdomsfixering

Sedan Tricia Cusden, 70, släppte sitt eget sminkmärke för äldre har hennes Youtube-videor med sminktips setts mer än 4,4 miljoner gånger, skriver Daily Mail.

Nu kämpar hon mot skönhetsindustrins fördomar mot äldre.

– Kvinnor blir förtvivlade vid 50 eftersom de ofta anses vara mindre relevanta, mindre attraktiva och mindre anställningsbara. Vilket nonsens! säger Tricia Cusden till Daily Mail.

När Tricia Cusdens barnbarn India föddes var det med en allvarlig kromosomavvikelse. Det fick Tricia att genomgå en existentiell kris och fick henne att göra det mesta av tiden hon har kvar.

Resultatet: Ett eget sminkmärke för äldre kvinnor, Look Fabulous Forever, och en välbesökt Youtube-kanal. Sedan hon startade 2013 har hennes videor med sminktips setts sammanlagt 4,4 miljoner gånger. Bara förra året sålde hon smink för 16 miljoner kronor.

Tricia Cusden kämpar nu mot hur skönhetsindustrin mest riktar sig mot unga kvinnor. Produkter för äldre kvinnor tenderar att bara fokusera på föryngring, menar hon.

– Någonting händer med kvinnor i ett visst läge, jag skyller på klimakteriet. Kvinnor blir förtvivlade vid 50 eftersom de ofta anses vara mindre relevanta, mindre attraktiva och mindre anställningsbara. Vilket nonsens! Så startar den desperata cirkeln av att jaga ett ungdomligt utseende av rädsla för den här hemska osynligheten, säger Tricia Cusden till Daily Mail.

https://www.instagram.com/p/BeNNQ63n9hf/?taken-by=lookfabforever

"Jag ska visa dig"

Hon berättar för tidningen om en man som påstod att bara unga är intresserade av skönhetsprodukter – att industrin hade satsat på äldre om de trodde att det var en bra affär.

– Jag tänkte att "jag ska visa dig", berättar hon för Daily Mail.

Hennes bästa tips? Rött läppstift, och att acceptera att möjligheten att leva livet fullt ut är värt det låga priset att man åldras. Plastikkirurgi tycker hon dock att man ska undvika, i stället bör man satsa på bra smink.