Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoga hemma med hjälp av 5 bästa yoga-kanalerna

Alla yogis vet att det går utmärkt att träna hemma.

Men ibland kanske det kan kännas lite ensamt.

Vi listar några yoga-program på Youtube, med inspiration från Huffingtonpost.com.

https://www.youtube.com/watch?v=LwP8G5ot-kg

Yoga i hemmets lugna vrå är skönt och lugnt, men riskerar bli lite väl energilöst. Kraften som byggs upp i en lokal tillsammans med andra, finns inte där.

I brist på inspirerande lärare och peppande träningskamrater kan filmer fungera som substitut. För precis som det finns otaliga grenar av den omkring 3 500 år gamla träningsformen, finns det även mängder med olika yoga-videos på internet. Här är en guide som hjälper dig i botaniserandet.

 

 

1. Interval yoga. Nya filmer ungefär en gång i veckan. Kanalen passar entusiasterna som redan har koll på grunderna och i stället söker nya utmaningar. Här ligger fokus på styrka.

 

 

2. PsycheTruth. Tar upp både yoga och den världskända svenska massagen. Yogan är inriktad på effekter, till exempel avslappning, energi och lindring av menssmärta.

 

3. Fightmaster yoga. Här finns olika yoga-träningar som passar olika stämningar. Till exempel avslappnande yoga efter en stressig dag, eller en tuff yoga efter en jobbig dag då man behöver jobba igenom rörelserna ordentligt.

 

4. Cosmic kids yoga. Yoga, sagor och skoj utlovas på den här kanalen som fokuserar på de yngsta yogisarna. Men mamma och pappa kan också förstås hänga med på ett hörn.

5. Yoga online. En kanal med även manliga instruktörer, något som är lite ovanligt i den kvinnodominerade yogavärlden. En annan sak som är lite mindre vanligt är att programmen inte fokuserar på de kroppsliga fördelarna enbart, utan också berör yogans psykiska effekter.