Öl + yoga = ölyoga. Nu kommer träningstrenden till Sverige.
1 av 3: Öl + yoga = ölyoga. Nu kommer träningstrenden till Sverige. Foto: Fotolia
"Vi har tagit filosofin från yoga och kombinerat det med njutningen av att dricka öl för att nå den högsta nivån av medvetande, skriver Urban OM på sin hemsida.
2 av 3: "Vi har tagit filosofin från yoga och kombinerat det med njutningen av att dricka öl för att nå den högsta nivån av medvetande, skriver Urban OM på sin hemsida. Foto: Pressbild
3 av 3 Foto: Fotolia

Ölyoga gör succé - nu kommer udda trenden till Sverige

Älskar du öl och yoga? Då är det dags att spetsa öronen.

Det udda fenomenet ölyoga har redan gjort succé i Tyskland och nu kommer konceptet till Sverige.

Precis som namnet antyder innebär ölyoga att du utövar yoga samtidigt som du håller en öl i handen.

Rörelsen har sitt ursprung i Tyskland där det redan nått stora framgångar. Grundarna är noga med att påpeka att de tar konceptet på stort allvar.

– Ölyoga är kul, men det är inget skämt. Vi har tagit filosofin från yoga och kombinerat det med njutningen av att dricka öl för att nå den högsta nivån av medvetande, skriver de på sin hemsida.

LÄS OCKSÅ: Yoga med en get? Japp, det är en trend

Öl + yoga = sant. Foto: Pressbild

Alkoholfri tappning

Fenomenet har bland annat exporterats till Australien och landar alltså nu i Sverige. Bakom importen ligger ölmärket Carlsberg.

– När vi letade inspiration upptäckte vi ölyogan, som vi direkt kände att vi ville göra i en alkoholfri tappning. Vi ser att folk i allt större utsträckning väljer alkoholfritt som en del av en aktiv livsstil, säger Karin Atterfors, marknadschef på Carlsberg, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Dana, 22: Jo, yoga är visst för alla!

Intresserade kan testa yogaformen på yoga studion Urban OM i Stockholm under juni och juli. Passen är 60 minuter långa och kostar 250 kronor - då ingår öl och lån av matta.