Maria Odugbas yoga-bilder har tagit Instagram med storm.
Maria Odugbas yoga-bilder har tagit Instagram med storm. Foto: INSTAGRAM/MARIA ODUGBA

Maria, 23, visar att alla kan yoga – oavsett kroppstyp

Maria Odugba är yogainstruktören som visar att kroppsstorlek inte betyder något när det kommer till smidighet. På Instagram inspirerar och peppar 23-åringen andra att våga utmana sin kropp och normer.  

– Det finns många personer där ute som är som jag, säger hon till People.

Yogainstruktören Maria Odugba är ett bevis på att en smidig, hälsosam kropp inte behöver vara smal. 

23-åriga Maria som har diagnostiserat med både PCOS och hypotyreos, två åkommor som kan resultera i viktuppgång, bestämde sig 2014 för att det var dags att lägga om sitt liv. 

– Jag har alltid varit aktiv. Jag har alltid försökt gå ner i vikt, men inget fungerade. Jag insåg plötsligt, "Åh herregud, jag väger så här mycket." Jag var tvungen att göra något åt det, säger 23-åringen i People. 

185 kilo tung fattade hon därför ett avgörande beslut: Hon skulle börja med yoga och lägga om sin kost.

LÄS MER: 9 enkla yogaövningar för en starkare rygg 

https://www.instagram.com/p/BXjQ8KMlm1U/?taken-by=asap.yogi

En inspirationskälla för många

Det är ett livsval hon inte ångrar. I dag, tre år senare, jobbar hon som yogainstruktör på ett gym i Florida. Hon har en positivare syn på livet och dessutom har hon gått ner över 50 kilo.

Men det är inte allt. Maria Odugba har även blivit en inspirationskälla för många. Genom sitt Instagram-konto och i sin roll som yogainstruktör på ett gym i Florida lär hon dagligen ut en viktig läxa: Det går inte att dra ett likhetstecken mellan att vara tjock och osmidig. 

– Det finns många personer där ute som är som jag, så att kunna hjälpa dem och visa dem att det här är möjligt, det är det som driver mig, säger hon till People.

https://www.instagram.com/p/BV_PZzzFPPf/?taken-by=asap.yogi

Aktuellt just nu