Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Träning

Publicerad 11 jan 2018 10:56

Spotify: Här är de populäraste träningslåtarna

Här är låtarna vi helst lyssnar på när vi tränar.

Här är låtarna vi helst lyssnar på när vi tränar.

Foto: Shutterstock

Ett bra träningspass går hand i hand med bra musik.

Därför har Spotify tagit reda på vilka låtar vi helst lyssnar på när vi tränar.

Gissa vilken svensk duo som toppar både i Sverige och utomlands...

Få saker är så peppiga som att dra på en riktigt bra låt när man tränar. Och vi svenskar verkar vara väldigt bra på det här med work out-musik - både på att streama och producera. Åtminstone enligt Spotifys sammanställning.

Genom att titta på spellistor kopplade till ordet "workout" har streamingtjänsten tagit fram de populäraste träningslåtarna just nu. 

Eminems rapplåtar i topp

Liksom förra året är det Eminems gamla dänga "Till I Collapse" från 2002 som är den mest streamade låten globalt sett. Men det är inte den enda låten från rapparen. Även "Lose Yourself" från samma år streamas flitigt.

Föga förvånande är svenskar förtjusta i sina egna musikunder: Avicii och Axwell /\ Ingrosso är pulshöjare för många, sistnämnda musikduon är även representerade globalt.

En annan låt som vi svenskar gillar att svettas till är den gamla 80-talsklassikern från "Rocky III": "Eye of the Tiger".

LÄS OCKSÅ: Forskare: Gillar du rap? Då kan du vara psykopat 

Norden och USA - pepp på träningslåtar

Musikjättens undersökning visar att det främst är i Norden och USA som det streamas spellistor innehållande ordet "workout". När de tittat på vilka städer i världen som streamar mest träningsmusik är det faktiskt Oslo i Norge som toppar. På sjätte plats kommer Göteborg.

Undersökningen visar också att vi är lite extra peppade på träningsmusik i januari.  Nedladdningar av workout-listor peakar efter nyår och fram till och med den 24 januari, därefter minskar intresset successivt och når sin botten den 14 februari. En följd av brutna nyårslöften, månne?