Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så tränar du hela kroppen - med en parkbänk

Du behöver inte ett gymkort för att träna hela kroppen.

Här visar Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik hur du fixar ett komplett träningspass - endast med hjälp av en bänk.

– Du har ett litet minigym vart du än vänder dig.

En vanlig parkbänk är ett toppenredskap när du ska träna. Du kan kliva upp och ner på den, göra armhävningar mot den och faktiskt få ihop ett litet minipass. Det finns inga rätt och fel, så länge du inte bara sätter dig på bänken.

I klippet ovan visar Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik några enkla övningar som vem som helst kan göra.

Armhävningar

Om du har svårt att göra armhävningar är en bänk ett utmärkt redskap. Den erbjuder nämligen flera olika svårighetsnivåer.

Börja med att göra armhävningar mot ryggstödet, när du blir starkare kan du växla till sittsektionen. När du är riktigt stark kan du lägga fötterna på sittplatsen och göra armhävningarna mot marken.

LÄS MER: Så gör du en perfekt armhävning 

Uppkliv

Innan du ger dig på den här övningen - se till så att bänken är stadigt förankrad så du inte åker i backen. Och tänk på att hålla en "stolt" hållning. Det enda du behöver göra är att gå upp och ner på bänken med ett och samma ben. Därefter skiftar du. Då stärker du både säte, ben och core.

– Vi behöver jobba på lite mer ojämna underlag, vi går ju alltid på så förfärligt platta underlag nu för tiden, säger Erika Kits Gölevik.

LÄS OCKSÅ: Häng med Hälsoliv på träningsresa till Fuerteventura i vinter!

Dips

Dips är en klassiker som ger starka armar och en sjyst överkropp. Sätt ner händerna på sittsektionen och rumpan precis framför. Sträck ut benen och doppa rumpan mot marken.