Rädd för att gå till gymmet? 4 skäl att börja i sommar

Svårt att komma i gång med gymmandet?

Foto: Shutterstock

1 av 2: Svårt att komma i gång med gymmandet?

2 av 2

Tillhör du skaran som skulle vilja komma i gång att träna men drar dig för att gå till gymmet? 

Då är det hög tid att ändra på det. 

Här är skälen till varför sommaren är bästa tiden att börja träna.

Andra har också läst

1. Du behöver inte oroa dig för att bli uttittad

En vanlig anledning till att skippa gymmet är rädslan för att bli uttittad eller (ännu värre!) utskrattad. Det här är för det mesta katastroftankar, men så klart en jobbig rädsla. Om du känner att du inte riktigt bemästrar alla gymutrustning än eller behöver få mjukstarta i fred är sommaren en perfekt tidpunkt att börja - gymmet kommer vara tomt!

Och vet du? Det kommer bli lättare både psykiskt och fysiskt efter ett tag. Det finns forskning som påvisar att man får bättre självkänsla av att träna.

2. Du kan bekanta dig med maskinerna i lugn och ro

Blir du stressad av tanken på att någon snubbe i guldiga Puma-shorts ska cirkulera runt dig som en asgam när du försöker lista ut hur smithmaskinen fungerar? Eller får du tokångest när du ser att maskinen du tänkt gå vidare till är upptagen? Det ÄR störigt, men extra jobbigt för den som inte är bekant med gymmet. Därför är semestermånaderna ett perfekt tillfälle att bli vän med gymutrustningen inför hösten.

LÄS OCKSÅ: 8 enkla knep för att komma i gång med träningen

3. Det är lätt att boka en PT

Ja, så länge alla inte är på semester samtidigt kommer det vara betydligt enklare för sig att få tag i en personlig tränare än låt säga början av januari. Förhoppningsvis kan du få massor av stöd och tips som hjälper dig i jakten på en bra träningsrutin och ett mer självsäkert gymmande.

4. Du slipper känna dig stressad i januari...

... för chansen är stor att du redan har en fungerande träningsrutin! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här