Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Prylar som lyfter din träning till nästa nivå

Haka på tekniktrenden och investera i prylarna som tar din träning till nästa nivå!

Här är prylar som får våra hjärtan att bulta lite extra snabbt och hårt på passen.

TRÄNINGSKLOCKOR

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2Samsung Galaxy Watch Active 2Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Watch Active 2 Foto: Samsung

Träna med en coach på armen som peppar och ger tips på träningen och säger till när det är dags att ta en paus. Mäter puls och träning liksom sömnkvalitet. Vill du så kan du både ta emot samtal i klockan och lyssna på musik även om du lämnar mobilen hemma. Den är vattentålig, har gps och kan styra din mobilkamera.

Annons: Hitta Samsung Galaxy Watch Active 2 hos Amazon (extern länk)

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2Huawei Watch GT 2Huawei Watch GT 2
Huawei Watch GT 2 Foto: Huawei

Ta emot samtal, lagra 500 låtar och få förslag på hur du vilar och sover bättre. Här övervakas din stress och du får förslag på när det är dags att andas lite lugnare och djupare. Du kommer åt appar och kan mäta din formutveckling med steg, kaloriåtgång.

Annons: Hitta Huawei Watch GT 2 hos Amazon (extern länk)

Suunto 3 Fitness

Suunto 3 FitnessSuunto 3 FitnessSuunto 3 Fitness
Suunto 3 Fitness Foto: Suunto

Få en träningsplan anpassad efter dina behov – och hjälp att följa den. Registrerar steg, kalorier, sömn och håller koll på hur mycket du stressar och om du återhämtar dig rätt. Du får aviseringar som samtal och sms på klockan vars batteri håller i cirka fem dagar. Går bra att simma med ner till 30 meters djup.

Annons: Hitta Suunto 3 hos Amazon (extern länk)

Polar Ignite

Polar IgnitePolar IgnitePolar Ignite
Polar Ignite Foto: Polar

Här får du stenkoll på dina rundor med GPS-sportklockan som är gjord för atleter. Du får sömnanalys, återhämtningsdata och en helt personlig träningsguide som peppar dig. Den här klockan mäter data inom mer än 100 olika sporter och går mer på djupet i statistikanalyseringen. Du får förslag på övningar och träning som passar just dig.

Annons: Hitta Polar Ignite hos Amazon (extern länk)

Fitbit Charge 4

Fitbits senaste lansering tar ytterligare ett steg mot att göra armbanden smarta. Charge 4 har för första gången kontaktlös betalning med hjälp av nfc-chip och Fitbit Pay – och mycket efterlängtat – inbyggd gps. Perfekt för löpturer eller längre promenader. Nu kan vi alltså springa utan mobiltelefon (och plånbok – för den som vill handla något på vägen) och se precis var vi sprungit i appen i efterhand. Fitbit lanserar nu också vad de kallar Active Zone Minutes, eller aktiva zon-minuter. Det här är ett sätt för Charge 4 att mäta när hjärtat pumpar lite extra, vilket den talar om för dig genom vibrationsnotiser. Batteritid upp till 7 dagar och helt vattentät.

Annons: Hitta Fitbit Charge 4 hos Amazon (extern länk)

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5Apple Watch Series 5Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5 Foto: Apple

Håll koll på allt ifrån din träning till puls och hjärtrytm till bullernivåer och menscykel. Du kan lyssna på ljudböcker och musik via klockan och använda både kompass och höjdmätare när du behöver. Du kan ringa med klockan, skicka meddelanden, betala med klockan och prata med Siri. Kompatibel med Iphone 6s eller senare modell.

Annons: Hitta bästa priset på denna klocka – se Prisjakt! (extern länk)

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2Fitbit Versa 2Fitbit Versa 2
Fitbit Versa 2 Foto: Fitbit

Med den här är du preppad för att kunna prata med Amazons Alexa, och ge kommandon via din klocka. Du får också pulsmätning dygnet runt, den mäter din sömn och peppar dig att sova bättre, steg, kaloriförbränning, kvalitet på träningspassen. Och du kan bli väckt när det passar din sömncykel bäst. Går också att koppla till Spotify och att simma med ner till 50 meters djup.

Annons: Hitta Fitbit Versa 2 hos Amazon (extern länk)

Om du vill läsa mer om sportklockor och aktivitetsarmband kan du göra det HÄR!

HÖRLURAR

Urbanista Athens

Urbanista AthensUrbanista AthensUrbanista Athens
Urbanista Athens Foto: Urbanista

Trådlösa och vattentäta hörlurar som sitter säkert i öronen. Spelar i åtta timmar utan laddning och stänger ute brus. Kommer med laddningsbart fodral som laddar lurarna tre gånger. Vill du byta volym och låt trycker du lätt på lurarnas sida. Kompatibla med både Android och iOS Athens.

Annons: Hitta Urbanista Athens hos Amazon (extern länk)

Jabra Elite Active 45e

Jabra Elite Active 45eJabra Elite Active 45eJabra Elite Active 45e
Jabra Elite Active 45e Foto: Jabra

Sportlurar med vattentäta snäckor som säkras med så kallade earhooks. Sitter säkert och släpper igenom ljud från omgivningen. Går att röststyra via till exempel Siri. Batteriet håller i cirka nio timmar. Finns i färgerna mint, marin eller svart.

Annons: Hitta Jabra Elite Active 45e hos Amazon (extern länk)

Aftershokz Xtrainers

Aftershokz XtrainersAftershokz XtrainersAftershokz Xtrainers
Aftershokz Xtrainers Foto: Aftershokz

MP3-lurar som placeras på kindbenen, inte i öronen, och funkar med så kallad benledningsteknik. Ljudet går via skallbenet och gör att det går bra att höra ljudet omkring dig också. Går att både springa och simma med, och batteritiden håller i åtta timmar.

Annons: Hitta Aftershokz Xtrainers hos Amazon (extern länk)

Om du vill läsa mer om hörlurar kan du göra det HÄR!

TILLBEHÖR

Racefox

RacefoxRacefoxRacefox
Racefox Foto: Racefox

Vill du bli en bättre löpare eller skidåkare så kan den här guida dig med röststyrd feedback i realtid. Coachen hjälper dig att träna smartare pass och kan fånga upp varningssignaler på skador. Du börjar med att göra ett test för att coachen ska ha koll på ditt utgångsläge och ditt rörelsemönster. 

Pris: Racefox kostar 129 kronor/månad och kopplas till Racefox-bälte som ingår i en tremånaders-prenumeration.

Zmartgear-mössa

Zmartgear-mössaZmartgear-mössaZmartgear-mössa
Zmartgear-mössa Foto: Zmartgear

Värmande mössa med både inbyggda lurar och lampa. Koppla upp dig till mobilen via bluetooth och lyssna på musik eller din favoritpodd på promenaden. Mössan säger till om det ringer och du kan svara med ett knapptryck på mössan om du vill. Batteritiden är cirka fem timmar. Går att handtvätta i 30 grader.  

Pris: 320 kronor.

Elvie Trainer

Elvie TrainerElvie TrainerElvie Trainer
Elvie Trainer Foto: Elvie

Träna din bäckenbottenmuskulatur med en kniptränare för att minska risk för bland annat inkontinens, och för att förbättra din corestyrka, stabilitet och hållning. Din ”tränare” är kopplad till en app och du får övningen visualiserad i mobilen. Träningsprogrammen är på fem minuter. 

Pris: 1 900 kronor.