Så ska du klä dig när du springer

Löparglädje med Annika Sjöö: Rätt klädd för löprundan

Skorna är prio ett.

Men vad behöver man mer för att underlätta löpningen?

Vaselin och tygtejp, rekommenderar Annika Sjöö.

Det brukar heta att löpning är bästa träningsformen för att allt som behövs är ett par bra springskor och tid. Men riktigt så enkelt är det inte. Nej, för att kunna prestera och njuta under längre sträckor i löpspåret krävs plagg som inte skaver – och material som motsvarar väderlek. Beroende på om du springer inomhus eller utomhus kan uppsättningen kläder behöva modifieras.

I andra avsnittet av Hälsolivs tv-serie "Löparglädje med Annika Sjöö" får du tips på vad du bör införskaffa innan du sätter i gång med träningen på allvar. Kanske är en löparmössa eller ett pannband en väl värd investering?

Hälso- och träningsexperten Annika Sjöö förklarar varför vaselin är en riktig toppengrej, och hur du kan använda tygtejp.

Och kom ihåg: hellre fula funktionella kläder än snygga odugliga plagg.

LÄS MER:

Det här Annika Sjöö

Namn: Annika Sjöö.

Yrke: Inspiratör, bloggare och föreläsare inom kost, hälsa och träning. Tidigare dansare i TV4-programmet "Let's dance", där hon 2009 tog hem segern ihop med Magnus Samuelsson.

Ålder: 35.

Bor: I Öjersjö utanför Göteborg.

Familj: Maken Michael, 38, och sonen Kelvin, 6.

Aktuell: I tv-serien "Löparglädje ned Annika Sjöö" på Expressen Hälsoliv, samt med boken "Paleo 30 dagar".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!