Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Springsugen i höst?Springsugen i höst?Springsugen i höst?
Då är det dags att uppdatera garderoben!Då är det dags att uppdatera garderoben!Då är det dags att uppdatera garderoben!
1 AV 2
Springsugen i höst?
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Då är det dags att uppdatera garderoben!
Foto: Shutterstock

Guide till 14 nya löparskor – hitta din favorit

Sugen på nya löparskor? 

Här går vi igenom höstens stora nyheter för dam. Du hittar både billiga skor och dyrare varianter som passar vare sig du ska springa kort, snabbt, länge, på asfalt eller i terräng.

Pulseboost HD, Adidas

Skena fram i stan

En sko för dig som gärna springer i city. Yttersulan i gummi är framtagen för att ge ett maximalt grepp på urbana underlag som asfalt, så att du snabbt kan byta riktning. Den  fexibla ovandelen och mellansulan Boost HD ger ett bra stöd när du snabbt behöver stanna för ett rödljus eller sicksacka mellan.

Annons: Läs mer om Pulseboost HD shoes och köp här (extern länk)

Forever Floatride Energy, Reebok

Löp med lätta steg

En lätt löparsko för ett neutralt löpsteg. Mellansulan i Floatride Energy Foam ger en responsiv stötdämpning som ger en extra skjuts i varje löpsteg. Skön ovandel i ventilerande mesh som ger foten bra stöd. Gummiyttersulan med kolfiber ger mjuka steg och ett bra grepp.

Annons: Läs mer om Forever Floatride Energy och köp här (extern länk)

Supercross W, Salomon

Jogga varierat

En bekväm löparsko med generös passform och framåtdrivande grepp. Skon är gjord för löpning i alla typer av natur. Så gillar du att varva sköna rundor runt kvarteret med träning i tuffare terräng är det här något för dig. De starka, minimalistiska skosnörena behöver bara dras åt en gång för perfekt justering.

Annons: Hitta billigaste priset på Supercross W hos prisjakt här (extern länk)

Speedcross 5 W, Salomon

Sprinta i tuff terräng

Här kommer en ny version av Salomons legendariska terränglöpningssko. Den djupt räfflade yttersulan ger ett extra bra grepp på mjuk terräng som lösjord och lera. Med skön vaddering och fotnära passform sitter den dessutom stadigt i varje steg.

Annons: Läs mer om Speedcross 5 W och köp här (extern länk)

Aya Runner, Saucony

Rusha i retrostil

Sauconys klassiker från 1994 gör comeback! En lättviktssko i snygg design med spräckliga mellansulor och smidiga hälflikar i reflextejp. Stabilitetsranden från ankeln till tån förstärker ovansidan och ger stöd åt foten. Dessutom slipper du att knyta skorna – här är det dragsko som gäller.

Annons: Läs mer om Aya Runner och köp här (extern länk)

Womens Go Run Horizon, Skechers

Kubba säkra kvällsrundor

Den här lättviktsskon har en stötdämpande Ultra Flight-sula som ger en mjuk känsla vid landning. Skon har en ovandel i andningsbar mesh och förstärkning på tå och sidor som ger ökad stabilitet. Den har också reflexdetaljer – toppen vid mörka kvällsrundor.

Annons: Läs mer om Womens Go Run – Horizon och köp här (extern länk)

Womens Go Run Pure, Skechers

Spring slitstarkt

En lätt sko med smal passform och Ultra Go-stötdämpning som ger ultimat komfort. Utrustad med reflexdetaljer och ovandel i mesh som ger skön ventilation. Den slitstarka, flexibla sulan ger en lätt övergång till nästa steg. Skon är anpassad för ett neutralt löpsteg.

Annons: Läs mer om Womens Go Run Pure och köp här (extern länk)

Free RN 5.0, Nike

Springer du helst korta sträckor? Den här skon ger perfekt prestanda under löprundor på max fem kilometer. Passformen är tajt med en stretchig ovandel i mesh som ger känslan av en andra hud. Skårorna i sulan gör att skon böjs optimalt vid varje steg och sulans låga densitet ger foten bättre markkontakt.

Annons: Läs mer om Free RN 5.0 och köp här (extern länk)

Gel-Kayano 26, Asics

Ila långdistanser

Är milen en baggis? Då är den här lätta skon något för dig. Den är utformad för att ge stöd, stabilitet och hög komfort under långa distanser. Dessutom har den en stötupptagande gel-teknologi i häl och framfot som gör varje steg lite skönare. Mellansulan i Duomax motverkar överpronation.

Annons: Läs mer om Gel-Kayano 26 och köp här (extern länk)

Foam 1080 V9, New Balance

Lubba lagom dämpat

Fresh Foam-teknologin i mellansulan ger en mjuk dämpning för en skön känsla – även under långa löprundor. Den sömlösa tygöverdelen i dubbla lager ger en bra passform. Att skorna är rymliga i tårna förbättrar rörligheten och gör dem ännu skönare. Passar dig med ett neutralt löpsteg.

Annons: Läs mer om Foam 1080 och köp här (extern länk)

Gel-DS Trainer 24, Asics

Spurta superlätt

En högpresterande löparsko med ultralätt dämpning – perfekt för dig som gillar att spurta och pressa tiderna. Gel-teknologin i hälen ger suverän stötdämpning även i höga hastigheter. Skon ger bra stöd till dig som överpronerar.

Annons: Läs mer om Gel-DS Trainer 24 och köp här (extern länk)

X165 Engineered W, Craft

Maxa i multiskor

Flexibel lättviktssko med brett användningsområde. Toppen för dig som springer olika distanser i olika miljöer. Ovandelen i mesh ger extra ventilation. Den mjuka sulan ger en dämpad landning och ett frånskjut så att du lätt kommer i väg i nästa språng.

Annons: Läs mer om X165 Engineered W och köp här (extern länk)

NewRun BUGrip GTX, Icebug

Greppa vinterlöpningen

Med den här skon kan du springa säkert hela vintern, på alla typer av underlag. Dynamiska ståldubbar ger bra grepp och skön komfort och gore tex-materialet skyddar mot väta. Tack vare det generösa utrymmet längst fram slipper du stelfrusna tår under kyliga pass.

Annons: Läs mer om NewRun BUGrip GTX och köp här (extern länk)

Oribi5 BUGrip, Icebug

Kila fram på isen

Ta en tur i snön utan att det känns tungt och klumpigt. Den här superlätta skon är optimal för vinterlöpning på alla sorters underlag. De dynamiska ståldubbarna ger ett superbra grepp på is och hala spår, men funkar lika bra på asfalt. Dessutom har de hög komfort.