Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spelar just nu in den nionde säsongen av ”Alla mot alla”. Premiär: 30 januari.
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spelar just nu in den nionde säsongen av ”Alla mot alla”. Premiär: 30 januari.
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spelar just nu in den nionde säsongen av ”Alla mot alla”. Premiär: 30 januari.
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson spelar just nu in den nionde säsongen av ”Alla mot alla”. Premiär: 30 januari. Foto: Discovery +.

Hemligheterna bakom Filip Hammars kroppsförvandling

Det händer att Fredrik Wikingsson och Filip Hammar nämner fyspassen och Filips personlige tränare i podden. 

Men få känner till exakt hur vältränad Filip Hammar, 47, är.

Här är bilderna på programledaren när han bollar med en 25-kiloshantel.

– Filip är i väsentligt mycket bättre form i dag än när vi började, men den största vinsten är att vi som kämpar med måendet funkar så himla mycket bättre av att röra på oss, säger den Hollywoodbaserade PT:n och vännen Lars Wallin.

När Filip Hammar 2008 började jobba från Los Angeles tipsade journalisten Staffan Erfors om Hollywoodtränaren Lars Wallin, 55.

Wallin, som vuxit upp i Linköping, och Filip som kommer från Köping, fann genast varandra.

– Vi är båda småstadsmänniskor som halkar runt på ett bananskal i livet och tenderar att tappa en och annan boll, skojar Lars Wallin.

Första gången Filip Hammar kom för att träna på gymmet höll Lars Wallin på att linda händerna på sin klient, Oscarsvinnaren Denzel Washington, inför ett boxningspass. 

Wallin kunde konstatera att Filip inte hade någon höjdarkondition, men Filip blev snabbt biten av den omväxlande träningen. 

– Min filosofi är att man ska gå utanför komfortzonen och chocka kroppen. Kör man samma övningar hela tiden blir det dels tråkigt och dels riskerar du att skada dig, säger Lars Wallin.

Personlige tränaren Lars Wallins instagraminlägg om Filip Hammars hårda träning.
Personlige tränaren Lars Wallins instagraminlägg om Filip Hammars hårda träning.
Personlige tränaren Lars Wallins instagraminlägg om Filip Hammars hårda träning.
1 AV 2
Personlige tränaren Lars Wallins instagraminlägg om Filip Hammars hårda träning.
Foto: Instagram
2 AV 2
Foto: Privat

Fördelen med att ta i så mycket är att du även en sämre dag då får ut väldigt mycket av träningen, menar Wallin.

Numera tränar de tillsammans nästan varje dag som Filip Hammar är i Los Angeles, men sedan pandemin bröt ut och många amerikanska gym stängde ner kommer Lars Wallins kunder i stället hem till honom i West Hollywood.

Filip Hammar 2012. Foto: THOMAS ENGSTROM

Agnes Lindström Bolmgren tränar också med Wallin

Filip Hammar och hans fästmö, 33-åriga skådespelerskan Agnes Lindström Bolmgren som bland annat medverkat i tv-serierna ”Bäckström” och ”Clark” och Filips och Fredrik Wikingssons film ”Tårtgeneralen”, har precis avslutat ett svettigt morgonpass i Lars Wallins trädgård när Expressen når den personlige tränaren via WhatsApp. 

Många av Lars Wallins klienter är offentliga personer och de uppskattar att det är insynsskyddat och att de slipper bli smygfilmade på gymmet när de inte har håret och makeupen i ordning.

Filip Hammar, som den 30 januari är aktuell med premiären av den nionde säsongen av ”Alla mot alla” i Discovery Plus och i Kanal 5, gjorde dock ett undantag i fjol och lät Lars lägga upp en filmsekvens på när Filip kör en rapp och svettig bicepsövning.

Hanteln som Filip använder är 25 kilo tung och till skillnad från när man kör vanliga bicepscurl ger den här rörelsen inte någon vila ens i toppen eller botten. 

– Jag är stolt över hur hårt Filip pressar sig och tycker att det syns hur biffig han är även när han har kostym på sig. Kavajerna sitter tajt över axelpartiet!

Filip och Fredrik fastade i fyra dygn

Nyligen inspirerade Lars Wallin Filip och Fredrik att testa att fasta helt i fyra dygn och bara dricka vatten under tiden, något duon också berättade om i ”Filip & Fredrik podcast”. 

– Det har inget med viktminskning att göra utan är ett sätt att stänga av sockertillförseln till cellerna tillfälligt, starta om smaklökarna och vässa din psykiska styrka, förklarar Lars Wallin.

När Fredrik Wikingsson är i Los Angeles tränar han också med Lars Wallin och Filip och Fredrik har bland annat fått rådet av sin PT att börja dagarna med en smoothie gjord på vattenmelon och banan med en sked jordnötssmör vid sidan av. 

Lars Wallin har jobbat med personlig träning i över 30 år och har en bakgrund som kampsportare. Numera driver han Quarentine Gym hemma i sin trädgård i West Hollywood och Filip Hammar är där och tränar nästan varje dag då han är i Los Angeles. Foto: Privat

Och visst är det en skön känsla att vara i form, men störst nytta gör den stenhårda träningen för välbefinnandet, menar PT:n.

– Det är trevligt att ha ett sexpack, men Filip kommer hit och kör oavsett om han mår bra eller dåligt. Det påverkar hjärnan väldigt positivt att ge kroppen en ordentlig genomkörare. När man tränar så här intensivt finns det dessutom utrymme att kunna festa och äta gott, så länge man är tillbaka på träningen morgonen därpå, säger Lars Wallin.

Filip Hammar har på Instagram konstaterat att han inte är någonting utan sin vän Lars Wallin:
@larswallinpt är mannen på gymmet som gett mig mer 'material' än nån annan människa. 100 procent galenskap och karisma och smuts och historier som får håret att resa sig. Gränslöshet när den är som vackrast. Följ honom och hör av er om ni är i Kalifornien-krokarna för ett annorlunda träningspass, som kan inkludera fysisk smärta, men framför allt anekdoter av YPPERSTA världsklass”.

Expressen har sökt Filip Hammar.