Förbränning: 5 sätt att få i gång den direkt

Vill du bli av med kalorier - utan att tillbringa flera timmar på gymmet varje kväll?

Det finns knep.

Genom att sätta fart på fettförbränningen redan på morgonkvisten får du snabbare resultat.

Med hjälp av livsstilssajten Popsugar berättar vi hur du gör.

1. Motionera. Okej, det är lite motigt att kravla sig upp ur sängen klockan 05.45, men vi lovar: när du väl snört på dig löpskorna och gett dig ut i spåret - eller till det morgonöppna gymmet - kommer du att känna dig nöjd. Om inte då så åtminstone efteråt, när du kan njuta av en lugn frukost och slippa ha ett kvällspass framför dig. Flera kost- och motionsexperter är eniga om att morgonträning är det mest effektiva om du är ute efter att bränna fett.

 

2. Hoppa inte över frukosten. Ett rejält mål mat på morgonkvisten sätter i gång kroppens system - och därmed också fettförbränningen. Studier har visat att de som skippar frukost väger mer än de som ser till att få i sig något, eftersom de ofta blir lockade att småäta senare på dagen. Rekommenderade frukostmål är en tallrik havregrynsgröt eller en grov smörgås och ett ägg. Om du inte alls är hungrig på morgnarna kan du kanske mixa till en smoothie av frukt och/eller grönsaker?

 

LÄS MER: 7 myter och sanningar om din förbränning

LÄS MER: Så enkelt lyckas du maxa din förbränning

 

3. Ät ett förmiddagssnack. Om du ändå, trots en stadig frukost, burkar bli hungrig några timmar före lunch kan det vara en bra idé att ha förberett ett nyttigt snack, så att du inte faller för frestelsen att knapra i dig godis eller kakor. Näringsrika mellanmål som ett ägg eller en näve nötter hjälper till att öka din förbränning.

 

4. Träna intensivt. Om du har stressiga morgnar kan ett kortare träningspass räcka gott och väl - så länge du tar i. Många motionsexperter är eniga om att en kvart hemma på golvet kan göra underverk för både musklerna och förbränningen, bara övningarna genomförs så att du är riktigt trött efteråt.

 

LÄS MER: Öl kan göra dig smart och förbättra minnet

 

5. Bygg muskler. Det är lockande att välja konditionspass före träning med vikter, eftersom det känns som att det ger snabbare resultat. Men ju starkare muskler, desto mer får du ut av cykel- eller löprundan. Större muskler förbränner fler kalorier än små. Så varva morgonjoggen med ett kortare styrkeprogram.