Foto: Fotograf Birgersdotter Info@Birg

Family Yoga: Onlineyoga för hela familjen

Alexia Rahm har arbetat inom hälsobranschen i 16 år. Hon kom i kontakt med yogan när hon skulle föda sitt första barn för fyra år sedan.

- Jag var skräckslagen inför förlossningen och yogan blev ett verktyg för att bearbeta rädslan.

För en vecka sedan lanserade Alexia, tillsammans med maken Bengt Rahm, den nya sajten Family Yoga.

Yogan har blivit en del av familjens vardag och något de gör tillsammans. För Alexia har det blivit ett sätt att få ihop vardagspusslet och ändå inte behöva ge avkall på träningen.

- När vi fick vårt andra barn blev det svårt att komma i väg och träna. Dels för att tiden inte räckte till när man har två små, dels för att jag inte ville vara borta från dem. Så därför började jag göra yogan hemma.

Alexia upptäckte att barnen var intresserade och härmade hennes rörelser.

- Det var svårt att hitta yoga för just barn och det var då jag kom på idén att starta sajten.

 

En populär yogaform för de små är sagoyoga. Där leder en yogainstruktör barnen att göra rörelser genom att berätta en saga.

Flera av de filmer som finns på sajten, i dagsläget närmare 90 stycken, är flera framtagna för gravida, eller de som fött barn eller har barn.

Flera filmer är också anpassade speciellt för just barn, men även tonåringar.

- Att kunna varva ner i bara tio minuter kan göra oerhört stor skillnad för både barn och vuxnas hälsa, säger Alexia Rahm.

- Vi hoppas att man kan göra en rolig sak tillsammans som familj. 10 minuter där man gör en aktivitet ihop. Istället för att bara sitta still med sina plattor och telefoner. Dessutom blir det lekfullt och det är inget som man behöver prestera i för att genomföra.

Alexia Rahm

Ålder: 36 år

Yrke: Lic. Personlig Tränare, gruppträningsinstruktör och hälsoinspiratör. Har jobbat som gruppträningsinstruktör på SATS. I januari 2013 blev Alexia färdig Lic. Personlig Tränare och 2014 klar hälsoinformatör och kostrådgivare.

Familj: Maken Bengt Rahm och en son på 4 år och en dotter som snart fyller 3 år.

Driver och har grundat sajten: Family Yoga

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Halva priset på ToppHälsa! 5 nr för endast 139 kr. Köp nu!