Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Genom att börja med ett enda pass i veckan ökar chansen att du fortsätter med träningen”, säger Johan Arnelind.
”Genom att börja med ett enda pass i veckan ökar chansen att du fortsätter med träningen”, säger Johan Arnelind.
”Genom att börja med ett enda pass i veckan ökar chansen att du fortsätter med träningen”, säger Johan Arnelind.
”Genom att börja med ett enda pass i veckan ökar chansen att du fortsätter med träningen”, säger Johan Arnelind. Foto: Shutterstock

Experten: Så lite behöver du träna för att komma i form

Börjar du träna ibland, för att sedan sluta? Du är inte ensam – det är just att fortsätta träna som är den verkliga utmaningen. 

Träning är en långsiktig investering som ger mycket god avkastning på sikt. Men i början kan det kännas som att det kostar lite mer än det ger. 

Vi har tagit hjälp av experten Johan Arnerlind – här är hans guide till dig som vill lära dig att hålla i och hålla ut med ­träningen. 

– Det behövs en förhållandevis liten insats, säger han. 

Han förklarar också varför du ska börja med bara ett pass i veckan och hur många träningstillfällen du ska ha som mål. Om du orkar hålla i träningen i några veckor eller flera år kan vara direkt kopplat till antalet träningspass per vecka.

Kristina A Lager

Du är supertaggad på att komma i gång. Du köper nytt gymkort eller laddar ner en ny och kul app, du kör flera pass redan den första veckan. Du fortsätter så i några veckor. Sedan händer något – du kanske blir förkyld eller så kommer livet emellan på annat sätt. Du slutar, drabbas av dåligt samvete och tänker att du är hopplös som inte klarar av att träna. Nästa gång du försöker tänker du att den här gången kommer det att funka... Men icke. Känner du igen dig? Så här blir det för de allra flesta av oss.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Hälsoliv är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.