Presenteras av Swiftr - framtidens gymkort

8 typer du garanterat kommer möta på gymmet i januari

Att ha nästan ett helt gym för sig själv är en fantastisk känsla.

Men så kommer januari och PANG! Plötsligt tycks alla världens människor ha samlats i just ditt gym.

Här är 8 typer du garanterat kommer stöta på.

Regnbågskvinnan

Hon dyker upp i träningskläder i alla möjliga och omöjliga färger, så nyköpta att prislappen nästan hänger kvar. Det blir däremot inte särskilt mycket träning, mestadelen av tiden spenderas framför spegeln för att ta snygga selfies…

Den aningslöse novisen

Alla har varit nybörjare och det är absolut inget fel med det, men det finns en falang av människor som vägrar söka hjälp. Den aningslöse novisen har helt egna "tolkningar" på övningar och tänker absolut inte erkänna att han inte har en aning om hur de ska utföras.

Det bullriga kompisgänget

En träningskompis är alltid bra, men det här gänget klarar vi oss utan. De rör sig alltid i grupp, är sjukt högljudda och delar gärna ut high fives. För varje dag som går blir de färre och färre och till slut är de spårlöst försvunna. Vi ses nästa januari!

Maskinroffaren

Nej, maskinerna är inte din privata egendom. När det är smockfullt på gymmet krävs rotation. Du ska inte sitta kvar i maskinen och vila eller sms:a och därigenom blockera för andra! Vila kan du dessutom göra hemma i soffan.

"Jag äger stället"-slarvern

Inte nog med att det är omkring 100 miljarder människor som trängs bland maskiner och fria vikter: slarvern tror att han äger stället och bryr sig inte det minsta om ordning och reda. Hantlar ligger huller om buller, 20-kilosvikter ligger och dräller på marken och allt är dränkt i svett.

"Jag vet bäst"-mannen

Det finns egentligen bara en enda typ som verkligen älskar när det vankas januari. Han hinner knappt träna själv eftersom han är upptagen med att rådgiva andra. Han njuter nämligen av att visa HUR DET FAKTISKT GÅR TILL, vare sig du frågat om råd eller inte. Det betyder däremot INTE att han är expert på något sätt, så ta orden med en nypa salt…

Den offentliga groomaren

Dyker egentligen upp året runt, men i större antal när det är januari. Hen verkar inte fatta skillnaden mellan sitt eget badrum och gymmets omklädningsrum. Här groomas det hej vilt - könshår rakas, näshår trimmar och tånaglar klipps. Typen är också förtjust i att prata med främlingar samtidigt som hen är spritt språngande naken.

LÄS OCKSÅ: Expertens 8 enkla knep för att komma igång med träningen

Surpuppan

Det är förstås inte bara nyårslöfte-typerna som ställer till det. Visst, det ÄR jobbigt att trängas och din vanliga rutin kanske inte går att genomföra. MEN du behöver inte stöna och gnälla bara för att någon råkar vara i vägen. Håll det på insidan. Det är bara att tugga i sig och vänta till januariflocken tunnats ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!