Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sugen på att komma igång med träningen igen? Här är några knep som hjälper dig på vägen.
Sugen på att komma igång med träningen igen? Här är några knep som hjälper dig på vägen.
Sugen på att komma igång med träningen igen? Här är några knep som hjälper dig på vägen.
Sugen på att komma igång med träningen igen? Här är några knep som hjälper dig på vägen. Foto: Fotolia

8 knep för att komma igång med träningen

Det är för kallt ute, gymmet är tråkigt och jag orkar inte!

Bortförklaringarna är många när träningsmotivationen tryter.

Lyckligtvis finns det tricks för att hitta tillbaka. Här är några, inspirerade av sajten Pure Wow.

Börja smått

Foto: Colourbox

Rom byggdes inte på en dag. Du behöver inte springa ett maraton din första löprunda. Sitt inte och ha ångest över att du inte tränar alla dagar i veckan utan se varje aktivitet som framsteg. Börja smått och bygg framåt. Går du två 30-minuterspromenader i veckan? Grymt! Framgång!

 LÄS OCKSÅ: Styrketräning - stor guide till en starkare kropp 

Shoppa nytt

 

Det kan låta ytligt men att uppdatera träningsgarderoben kan göra stor skillnad. Dessutom markerar det en nystart. Spana in reaställen och köp något soligt och färgglatt! Perfekt när det är mörkt och kallt ute.

Skapa en vetenskaplig spotifylista

Foto: Fotolia

Det forskas inom precis allt. Det gäller även vilken musik du ska träna till för bästa resultat. Enligt professorn Costas Karageorghis ligger den ultimata träningslåten på mellan 120 och 140 beats per minutes (eller taktslag per minut). Motivationshöjare om något!

Skaffa en träningskompis

Foto: Fotolia

Har du en kompis som också lider av motivationsbrist? Teama upp och motivera varandra! Det är lättare att komma iväg när du har någon annan att ta hänsyn till. Ni kommer också peppa varandra till nya nivåer!

Träna hemma

Foto: Colourbox

Orkar du inte ta dig till gymmet eller ut i löpspåret? Då går det alldeles utmärkt att träna på hemmaplan! Det finns fantastiskt många övningar där det inte ens krävs redskap. 

LÄS OCKSÅ: Träna hemma - enkla övningar 

Våga förändra

Foto: Colourbox

När vi fastnar för djupt i våra rutiner är det lätt att tappa motivation. Då är det dags för förändring. Cyklar/promenerar du alltid samma runda till jobbet? Välj en omväg! Gymmar du på morgonen? Prova ett lunch- eller kvällspass! Små förändringar kan göra underverk!

Träna för att det är kul!

iStock

Alla är inte skapta för att pumpa vikter på gymmet dag in och dag ut. Hitta en träningsform som just DU tycker är kul! Älskade du att spela fotboll i ungdomen? Dra ihop ett gäng och starta ett korpenlag! Hitta din träningsform.

Sluta jämföra

iStock

Det här är det absolut viktigaste rådet du kan ta med dig. Bara för att din kollega går upp vid 05.00 varje dag, springer en mil, bakar scones och gör 10 000 armhävningar betyder inte att du behöver göra det. ALLA har olika förutsättningar och olika mål med sin träning. Ge dig själv en ryggdunk när du kommer iväg.