Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ingen gymfantast? Lugn, det finns massor med andra träningsformer att testa!Ingen gymfantast? Lugn, det finns massor med andra träningsformer att testa!Ingen gymfantast? Lugn, det finns massor med andra träningsformer att testa!
Dans är exempelvis en alldeles utmärkt träningsform.Dans är exempelvis en alldeles utmärkt träningsform.Dans är exempelvis en alldeles utmärkt träningsform.
1 AV 2
Ingen gymfantast? Lugn, det finns massor med andra träningsformer att testa!
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Dans är exempelvis en alldeles utmärkt träningsform.
Foto: Shutterstock

7 sätt att träna - om du inte är en gymperson

Rörelse är livsviktigt för att vi ska fungera.

Men det betyder inte att du måste stänga in dig på ett gym och lyfta fria vikter.

Här är 7 andra träningsformer för dig som inte trivs på gymmet.

Köper gymkort - check.

Går aldrig till gymmet - check.

Återupprepar proceduren varje år - check.

Om du känner igen dig är sannolikheten hög att du helt enkelt inte är en så kallad "gymperson".

Och det är helt okej. Det finns nämligen otroligt många andra motionsformer du kan ägna dig åt i stället.

Inspirerade av Bustle listar vi 7 andra sätt att träna.

1. Promenera mera!

En promenad är väldigt mycket bättre än du tror. Perfekt vardagsmotion som de allra flesta klarar av och hinner med! Du kan gå ner i vikt, bibehålla din vikt, minska risken för hjärt-kärlsjukdomar och få en starkare kropp - bara för att nämna några av fördelarna. För att maximera dina promenader gör du bäst i att variera tempot, välja nya vägar och gärna utmana dig själv med backar då och då.

LÄS MER: Åtta saker som händer med din kropp när du promenerar 

2. Spana in simhallen

Har du tillgång till en simhall? Hurra! Det är nämligen en alldeles utmärkt träningsform som är skonsam samtidigt som du tränar stora delar av kroppen. Det kombinerar både kondition och styrka och kräver inga dyra accessoarer eller redskap.

LÄS MER: 5 anledningar till att simning är bästa träningen 

3. Dansa dig svettig 

Många förknippar dans med svettiga nattklubbar efter midnatt. Men det är också en utmärkt träningsform. Du blir svettig och tränar både din koordination och rörlighet. Studier har dessutom visat att dans är ett utmärkt redskap för att lindra ångest och stress.

LÄS MER: Därför är dans så himla bra för din hälsa 

4. Ta trappan så ofta du kan

Om du har ett pressat schema är det svårt att hinna med träningen. Då är det enkel vardagsmotion som gäller. Att ta trappan i stället för hissen är en enkel men effektiv förändring de allra flesta kan göra. Du får upp flåset, stärker ditt hjärta och ökar förbränningen.

LÄS MER: Ta trappan! 5 skäl till att det är bra för dig 

5. Cykla dig igenom livet

Har du hyfsat nära till jobbet? Varför inte ta cykeln dit! I stället för att sitta och trängas med folk på tunnelbana eller buss svischar du fram längs cykelbanan och får frisk luft och motion på kuppen. Enligt en ny studie från universitet i Cambridge löpte cykelpendlare 30 procents mindre risk att dö av hjärt-kärlsjukdom jämfört med personer som tog bilen till jobbet.

LÄS MER: 8 hälsofördelar med att cykla till jobbet 

PRESENTERAS AV SWIFTR

Swiftr är det nya sättet att träna. Ett medlemskap, 250 studios - obegränsad träning där du befinner dig. Välj fritt mellan gym, yoga, racketsport, kampsport, dans, simning, klättring och en massa annat. Detta är en redaktionell artikel från Hälsoliv som ingår i ett ämne som Swiftr valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över artikelns innehåll.

6. Damma av ditt rack

Badminton, padel, tennis, squash - racketsporter finns det gott om. Och förutom att det är kul finns många hälsofördelar. Enligt en stor samlingsstudie publicerad i British Journal of Sports Medicine toppar racketsporter listan över motionsformer som förlänger livet. Precis som vid simning tros kombinationen av kondition och styrka vara hemligheten.

LÄS MER: Här är sporten som kan förlänga ditt liv 

7. Yoga är livet

Yoga är mycket mer än bara flummiga "namaste"-fraser. Det kan både vara avslappnande och sjuuuuukt jobbigt. Du kan göra det både på hemmaplan eller på en studio med andra likasinnade. På kuppen blir du både starkare, rörligare och mindre stressad.

LÄS MER: 13 olika typer av yoga – vilken passar dig?