Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På en träningsresa slipper du välja mellan semester och träning. Du får en kombo.På en träningsresa slipper du välja mellan semester och träning. Du får en kombo.På en träningsresa slipper du välja mellan semester och träning. Du får en kombo.
Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik.Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik.Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik.
1 AV 2
På en träningsresa slipper du välja mellan semester och träning. Du får en kombo.
Foto: Fotolia
2 AV 2
Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik.
Foto: KRISTIAN POHL

6 grymma anledningar till att åka på träningsresa

Diggar du sol och bad och en sval drink i solnedgången? Älskar du träning, svett, pepp, nya människor och utmaningar?

Känner du igen dig? Då är det hög tid att åka på en träningsresa. 

– Jag har hittills inte mött någon som inte tyckt att det varit fantastiskt, säger Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik.

Här är sex anledningar till varför träningsresor är grymma.

1. Semester och träning i ett

Efter en trött svensk sommar är en träningsresa det perfekta sättet att förlänga årets solnjut. Du får en perfekt kombo av hälsa/träning och sol, bad eller varför inte en paraplydrink i solnedgången? Det ena utesluter inte det andra!

LÄS OCKSÅ: Så tacklar du ångesten när semestern är slut

Varva svettiga pass med sol och bad.Varva svettiga pass med sol och bad.Varva svettiga pass med sol och bad.
Varva svettiga pass med sol och bad. Foto: Fotolia

2. Nya vänner vart du än vrider huvudet

Även om du reser solo kommer du träffa nya, härliga och peppande vänner! Vissa kanske till och med blir livslånga kamrater? Få saker skapar nämligen gemenskap som att träna och svettas tillsammans.

3. Ständiga kickar!

Träning frigör en hel massa godsaker i kroppen, däribland lyckohormonet dopamin som höjer humöret. Plussa på alla fördelar med att träna utomhus och det är som upplagt för en energiboost av rang!

4. Ovärderlig kunskap och motivation

Träningsresor är fyllda till bredden av inspiratörer och personer som är experter inom sitt område. Du kommer lära dig massa nytt och motiveras att uträtta stordåd även på hemmaplan.

LÄS OCKSÅ: Så tränar du hela kroppen - med en parkbänk 

5. Du utmanar dig själv

Träningsresor erbjuder en stor variation av aktiviteter, vare sig det handlar om dans, surfning eller yoga. Möjligheterna för att prova på något nytt i en trygg och peppande miljö är således stora. Har du tur hittar du en ny favorit att ta med dig hem!

6. En perfekt kickstart

En träningsresa passar alla, vare sig du är en inbiten träningsälskare eller en vardagsmotionär som vill komma i gång igen efter en tids uppehåll. Det här är den perfekta kickstarten.