Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fest i helgen? Dans är absolut en okej ersättare för gympasset.Fest i helgen? Dans är absolut en okej ersättare för gympasset.Fest i helgen? Dans är absolut en okej ersättare för gympasset.
Om du har barn består dina helger redan av mer motion än du tror.Om du har barn består dina helger redan av mer motion än du tror.Om du har barn består dina helger redan av mer motion än du tror.
1 AV 2
Fest i helgen? Dans är absolut en okej ersättare för gympasset.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Om du har barn består dina helger redan av mer motion än du tror.
Foto: Fotolia

5 helgaktiviteter som räknas som träning

Har du svårt att pallra dig i väg till gymmet på helgerna? 

Du kan genast sluta ha dåligt samvete över din uteblivna helgmotion. Du gör säkert massor av saker fredag, lördag och söndag som gott och väl kan klassas som träning.

Med inspiration av Elite Daily listar Hälsoliv några aktiviteter.

Man skulle kunna tycka att helgen är det perfekta tillfället att köra ett träningspass på gymmet eller ge sig ut på en löprunda. Men ärligt talat, hur mycket annat är det inte som ska göras?

Så, hur gärna man än vill är det lätt att träningen åker på stryk. Men, må inte dåligt över det. Du har säkert inte tänkt inte på det, men fler av dina helgaktiviteter kan lätt räknas in på träningskontot.

LÄS OCKSÅ: Träningsexperten: "Vi behöver inte mycket träning för att må bra" 

1. Du springer en massa ärenden

Veckans arbete är över och det är dags att ta sig en titt på alla andra saker du inte hunnit göra. Mediciner ska hämtas ut, mat ska handlas, kostymbyxor ska kemtvättas, nya vinterskor ska inhandlas och barnen vill gå och köpa lördagsgodis.

Att springa ärenden kan vara en riktig pulshöjare. Sätt i gång en stegräknare i telefonen och kör ett race – du kommer bli positivt överraskad.

LÄS OCKSÅ: Så får du ihop dina 15 000 steg om dagen 

2. Du påtar i trädgården

Bor du i hus så har du antagligen en trädgård, och har man en trädgård finns det alltid något att göra vare sig det är vinter, vår, sommar eller höst. Ogräsrensning, krattning, gräsklippning, odling, gödsling, skördning, snöskottning, målning av utemöbler... ja, hur mycket jobb som helst. 

Förutom att allt hukande och hivande kommer ge dig skön träningsvärk dagen efter, kommer det ytterligare en bonus med trädgårdsarbete: Forskning visar att det har en stressavlösande effekt. 

3. Du går ut och dansar

Ja! Det går att förena träning med nöje. Faktum är att en fest eller utekväll kan resultera i ett riktigt svängigt träningspass. Åtminstone om du är typen som gillar att dansa.

Så ge dig ut på dansgolvet och skaka dina lurviga!

LÄS OCKSÅ: Därför ska du aldrig gå till gymmet bakfull 

4. Du passar på att storstäda

Dålig på att städa efter jobbet? Det finns både fördelar och nackdelar med att inte hinna städa i veckorna. Det är trist att vakna upp till ett växande diskberg eller behöva vada genom en horisontell garderob fem dagar i veckan, men det erbjuder trevliga träningsmöjligheter på helgen.

Storstädning är nämligen riktigt aktivt. Tänk själv: Du flyttar möbler, putsar fönster, dammsuger på svåråtkomliga ställen, moppar, plockar undan, tvättar, bäddar och diskar. Du är konstant i rörelse i flera timmar! 

5. Du umgås med barn

Har du eller någon i din närhet barn? Toppen! Aktiviteter med barn brukar innebära en hel del motion. Oavsett om du går på barnvagnspromenader, följer med till simhallen, är bollkalle vid diverse bollsporter, lär ut cyklingens ädla konst eller springer efter ett sjövilt barn i mataffären, så får du din beskärda del motion.

Så koppla på barnasinnet under helgen och lek!