Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

8 coola träningsbloggar du borde följa

TRÄNINGSBLOGG. Den där perfekta mixen av pisk och pepp, information och glädje är inte alldeles självklar när du är på jakt efter bloggar om träning.

För att upprätthålla eller komma i gång med en aktiv livsstil behövs inspiration från kvinnor och män som visar att ALLA kan lyckas, trots olika förutsättningar.

Här är åtta träningsbloggare som vi tycker utstrålar en sund balans mellan prestation och njutning.

Foto: Markus Holm, Amplifyphoto

1. Annika Sjöö

Om crossfit och Paleokost

Hon blev känd som proffsdansare i "Let's dance", men numera är Annika Sjöö, 36, främst verksam som träningsinspiratör, kostrådgivare, föreläsare och kokboksförfattare. På sin blogg delar hon (nästan) dagligen med sig av enkla men tuffa gymövningar, samt smarriga middags- och bakrecept utan tillsatser, gluten, mjölk och socker.

Annika bor i Göteborg med man och son, och bloggar även om familjeliv och vardag. Opretentiös och positiv, med ambitionen att visa upp sig precis som hon är.

Bloggadress: annikasjoo.se

 

LÄS MER: Paleo – må bättre och gå ner i vikt på 30 dagar

 

2. PT-Fia

Om att finna balans mellan träning och vila

PT-Fia heter egentligen Sofia Sjöström och är träningsprofil i tidningen Amelia. Dessutom skriver hon böcker om hälsa och utvecklar webbkurser om livsstil. Tidigare jobbade den här 29-åringen från Dalarna som personlig tränare, men drabbades av utbrändhet, varefter hon tvingades lägga om sitt liv. På bloggen berättar hon inspirerande om vägen tillbaka och tipsar om träningsrutiner, aktiviteter och mat som får oss att må bra i vardagen.

Sofia är uppfriskande, eftersom hon "predikar" balans. Hon tror på att varva träning och nyttig mat med vila och godsaker.

Bloggadress: http://ptfia.se/

 

LÄS MER: Har du fastnat i kravet på att vara hälsosam?

 

3. Maxa din förbränning

Om att hitta en livsstil utan förbud

Dietisten och föreläsaren Jill Holmström har över tio års yrkeserfarenhet av kost och träning. På bloggen Maxa din förbränning använder hon sin expertis för att avliva seglivade – och trendiga – hälsomyter, samt försöka få människor att förstå att det krävs annat än snabba dieter för att komma i form.

Jill tycker att man ska våga äta: det går att hitta en livsstil utan förbud. Med tips på träningsupplägg och rätt råvaror leder hon vägen till en stark kropp.

Bloggadress: https://maxadinforbranning.se/blogg/

 

4. Lofsan

Om att skaffa sig sunda träningsvanor

Bakom en av Sveriges största (och prisbelönade) träningsbloggar står Lovisa Sandström, 32. Hon är i grunden idrottslärare och PT, men förekommer även flitigt som föreläsare och expert i tv och tidningar. "Lofsan" har gett ut böcker om mammaträning, löpning och styrketräning, de två senare tillsammans med programledaren Jessica Almenäs.

I bloggen skriver Lovisa om sin egen träning, men också om vardagslivet i Stockholm med make och två små pojkar. Hon är en stark förespråkare för hemmaträning – och uppmuntrar särskilt dem som vill förändra sina träningsvanor från fixering, stagnation eller inget alls till "normalläge".

Bloggadress: lofsan.se

 

Foto: Privat

5. Detox life

Om vikten av yoga och plantbaserad mat

Förutom att hon erbjuder catering med urtjusig, vegetarisk och ekologisk "plantfood" är Johanna Ljunggren utbildad yogalärare, som "yogar lite varje dag". Hon strävar efter att röra på sig hela tiden, både i jobbet och på fritiden.

Detox life är kanske inte en träningsblogg i strikt bemärkelse, men vi vill ändå ha med den, eftersom den förmedlar en positiv inställning till hälsa. Johannas filosofi är att man kan äta allt om man hittar balansen: hon blandar själv yoga och rawfood med pizza, vin och fest. "Dricker man gurkmejashots på morgonen kan man dricka tequilashots på kvällen", har hon förklarat i Svenska Dagbladet.

Bloggadress: http://www.naturligtsnygg.se/detoxlife/

 

Foto: Mikael Sjöberg

6. Terese Alvén

Om ätstörningar och en hälsosam vardag utan pekpinnar

Terese Alvén, 34, är webbredaktör, personlig tränare, kostrådgivare och kommunikatör. Hon har gett ut flera böcker, bland annat om sin väg från överviktig tonåring, via ätstörningar till ett friskt liv. Tidigare drev hon träningsbloggen Spark i baken, som nominerades till flera priser. Men sedan 2016 bloggar hon under eget namn för Amelia.

Terese vill inspirera sina läsare till en hälsosammare vardag utan pekpinnar – och pendlar smidigt mellan lek och allvar. På bloggen skriver hon om alltifrån intervallpass och kokosvatten till husmanskost och anorexi.

Bloggadress: http://blogg.amelia.se/teresealven/

 

7. Workout is passion

Om att leva i nuet – med träning OCH festligheter

Ida B Olsson, 35, är personlig tränare och lifecoach med bas i Vara. På sin blogg mixar hon obekymrat träningspepp och mellistips med inlägg om exotiska resor, tjusiga skor och sin vardag med man och två barn.

Ida strävar efter att leva i nuet – och vill övertyga sina läsare om att man kan dricka rosévin och äta onyttig mat ibland, så länge man håller i rutinerna till vardags. Viktigast av allt: att skratta massor på vägen.

Bloggadress: http://www.familjeliv.se/blogg/workoutispassion

 

Foto: Christian Örnberg

8. Elleforte

Om tyngdlyftning och livet i allmänhet

I sammanhanget en liten indiepärla, men väl värd att lyftas fram. Frilansjournalisten Danielle Deasismont, 29, formulerar sig nämligen så tankeväckande och fint, oavsett om det handlar om träning, mat, relationer eller vardagspussel.

"Elles" mål är att vara stark i både kropp och själ: hon trivs bland skivstänger och drömmer om att tävla i tyngdlyftning. På bloggen skriver hon om det – samt vikten av att vila, äta och vara närvarande.

Bloggadress: http://elleforte.se/