1 av 4 Foto: Nick Stern/Wenn.Com
2 av 4 Foto: Nick Stern/Wenn.Com
3 av 4
4 av 4

Tränade stenhårt <br />tills sonen föddes

Hon körde stenhårt med styrketräning fram till tre dagar före förlossning och fick både ris och ros för det.

Nu har Lea-Ann Ellison, 35, fött sitt tredje barn, en liten son.

"Jag mår så fantastiskt. Måste ha varit all träning jag gjorde", skrev hon på Facebook två dagar efter födseln.

Bilderna på höggravida Lea-Ann Ellison från Los Angeles när hon lyfte tunga vikter orsakade en mindre storm på nätet, enligt New York Daily News.

"Åtta månader in i graviditeten med barn nummer tre och Crossfit har hållit mig i form. Jag har tränat Crossfit i två och halvt år och är helt övertygad om att graviditet inte är någon sjukdom - utan ett tillfälle att uppskatta kroppens möjligheter", skrev Ellison till bilderna som hon la ut på Facebook.

"Bajsar som en maskin"

Och nu har hennes tredje barn kommit. Enligt New York Daily News föddes en frisk pojke, Skyler Ellison, två veckor över tiden, hemma hos Lea-Ann Ellison.

"Han ammar som en mästare och bajsar som en maskin", skriver hon på Facebook.

"Jag mår så fantastiskt. Jag kan inte fatta att jag fick barn för två dagar sedan. Måste ha varit all träning jag gjorde", fortsätter hon.

Reaktionerna efter bilderna hon först la ut i september lät inte vänta på sig. Många menade att hon riskerade barnets hälsa bara för att hålla uppe formen.

"Haters can kiss"

"Det dummaste jag hört", "Jag skulle aldrig utsätta barnet för sån fara" och "Sjukt" var några av kommentarerna.

Till kritikerna har nu Lea-Ann Ellison riktat några väl valda ord:

"The haters can kiss my Crossfit a..."

Enligt Vårdguiden, som drivs av Stockholms läns landsting, är det okej att styrketräna under graviditeten om man tycker om det, och att träningen har som mål att behålla musklerna, inte att bygga upp nya. De rekommenderar också att man tränar med lättare vikter och gör fler repetitioner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande