Tio saker som får dig att se tio år äldre ut

Du är 40. Men ser ut som 50. Hur blev det så?

Med stor sannolikhet begår du något, eller flera, av de klassiska misstagen som får dig att se äldre ut än vad du egentligen ör.

Här är tio saker som får dig att se tio år äldre ut – och som med mycket små medel kan justeras så du föryngras på nolltid, enligt Huffingtonpost.com.

1. Elastiska byxor

Byxor med stretch är bekväma, men tänk på hur du bär dem. Exempelvis är jeggins med boots och en oversizetröja okej, medan stretchjbyxor i otajt passform tillsammans med en fyrkantig blus inte lika lyckat.

 

2. 10 kronors-läsglasögon

Det är absolut inget fel med att använda sig av glasögon, det är till och med coolt. Men när glasögonen är inköpta för tio kronor på exempelvis bensinmacken, blir det kanske inte riktigt lika stiligt. Lägg några extra kronor på ett par snygga glasögon som en optiker valt ut till dig efter ögonundersökning, då både passar de i styrka och stil.

 

3. Trådkantade solglasögon

Du kanske har sett att John Lennons-stiliga solglasögon gjort comeback bland yngre? Men sanningen är att de bär dem för att i smyg verka lite mognare, om man däremot är över 25 år är risken att man enbart ser ut som en människa som fastnat i historien. Ett tips är att i stället använda bågar som är något större, de trollar bort både eventuella linjer och åldersskuggor.

 

4. Glasögonsnöre

Det är inte för inte som detta även går under smeknamnet "senilsnöre". Det kanske främst är tänkt för äldre människor som på riktigt har svårt att finna sina glasögon om de inte hänger runt halsen. Det är inte till för människor som bara är lite lata och inte orkar tänka efter var man kunnat tänkas lagt glasögonen fem minuter tidigare.

 

5. Djurmönstrat

Att tonåringar går all in på djurmönstrat och kan se ut som en mänsklig version av en zebra är "okej". Men tänk på att försöka hitta "rätt djurmönster på rätt kropp". Är du över 25 kanske det inte är lika lyckat att klä sig i leopard. Less is more.

 

6. Speciella resekläder

Du har en galge i garderoben där mycket märkliga kläder hänger och den enda gången du använder dem är när du reser. Du kanske använder motiveringen "så mina andra kläder inte blir skrynkliga". Men att ha på sig skrynkliga kläder är kanske ändå att föredra i stället för de där märkliga resekläderna.

 

7. Stora böcker med hårt omslag

Visst ska du läsa böcker, men det är väl ändå mer praktiskt att antingen köpa pocketböcker eller ladda ner boken på en läsplatta eller liknande. Om du vill sänka din fysiska ålder ska du alltså satsa på det sistnämna alternativet. Det får dig att se praktiskt Einstein-smart ut, plus att det sparar din rygg när du släpar runt på ett något lättare bagage.

 

8. Speedos

Välj badkläder efter tillfälle. Ska du inte förbättra ditt personliga rekord på 25 meter bröstsim, tja, då kanske inte en speedobaddräkt är det rätta klädvalet. I dagsläget finns det snygga alternativ för alla kroppstyper, ett tips är att faktiskt fråga personalen i butiken om hjälp så kommer du se ut som ditt mest fantastiska jag när det är baddags.

 

9. Bekväma skor

Det är klart man ska välja bekväma skor och klackar passar faktiskt inte allas fötter. Men man behöver heller inte satsa på enbart komfort. "Bekvämt" och "stiligt" går faktiskt att kombinera år 2014.

 

10. Spela tekniskt korkad

Du säger att du inte vet hur en smartphone fungerar, och kors i taket om du skulle tvingas att betala räkningarna via internet! I de flesta fall är det här uttryck som uttalas högt enbart för att man inte ska ha för höga förväntningar på sig. Men tänk på att du kanske låter äldre än vad du är när du använder dessa uttryck. Kanske byta ut mot "jag är inte bäst på teknik, men jag är villig att lära mig".