Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 29 jul 2014 11:11

Ta hjälp av hettan för att få fart på sexglöden

''Sex i segelbåten är ett hett tips! Perfekt när vågorna guppar och hjälper till. Det är också väldigt bra att träffa andra människor så att man blir påmind om att man vill ha varandra.&quot;<br>Andreas Starberg, 28, biluthyrare, Bromma och Viktoria Sandberg, 26, redovisningskonsult, Bromma.<br>Enkät &amp; foto: Emil Nordin

''Sex i segelbåten är ett hett tips! Perfekt när vågorna guppar och hjälper till. Det är också väldigt bra att träffa andra människor så att man blir påmind om att man vill ha varandra."
Andreas Starberg, 28, biluthyrare, Bromma och Viktoria Sandberg, 26, redovisningskonsult, Bromma.
Enkät & foto: Emil Nordin

1/3

Foto: Emil Nordin

''Ligg med en turist! Vi hittade varsin irländare för ett tag sedan och det kan vi rekommendera. Terrassen eller uteplatsen är också ett bra tips.<br>Anna Andersson, 23, servitris, Stockholm och Emelie Mattsson, 24, bankrådgivare, Stockholm.<br>Enkät &amp; foto: Emil Nordin

''Ligg med en turist! Vi hittade varsin irländare för ett tag sedan och det kan vi rekommendera. Terrassen eller uteplatsen är också ett bra tips.
Anna Andersson, 23, servitris, Stockholm och Emelie Mattsson, 24, bankrådgivare, Stockholm.
Enkät & foto: Emil Nordin

2/3

Foto: Emil Nordin

'' Stanna ute sent, oavsett dag. Mer tid är lika med mer sex.<br>Anna Hillinge, 20, säljare, Stockholm.<br>'' Gå till Pride nu i veckan och låt dig inspireras. Till exempel deras under- klädesfest.<br>Emil Larsson, 33, it-chef, Stockholm.<br>Enkät &amp; foto: Emil Nordin

'' Stanna ute sent, oavsett dag. Mer tid är lika med mer sex.
Anna Hillinge, 20, säljare, Stockholm.
'' Gå till Pride nu i veckan och låt dig inspireras. Till exempel deras under- klädesfest.
Emil Larsson, 33, it-chef, Stockholm.
Enkät & foto: Emil Nordin

3/3

Foto: Emil Nordin

Sommaren är svenskarnas kärlekstid. Men campingliv och semester med svärföräldrarna kan sätta hinder för sexlivet.

- Våga släppa kontrollen och kravet på att allt måste vara perfekt, säger relationsexperten Charlotte Sander.

Sol, bad och värme betyder sexigare kläder och ett mer sensuellt kroppsspråk. Men passionen kommer inte automatiskt med sommaren, utan behöver glöd hela året, menar relationsexperten Charlotte Sander.

- Genom att vara nära varandra övrig tid under året får man förhoppningsvis lön för mödan under sommaren. Det är skönt att älska när allt inte är perfekt, det kan ge en nytändning.

På samma sätt resonerar Eila Onsjö, sexologisk rådgivare.

- Det är lättare att älska någon som delar på bördan i hemmet, någon som är hjälpsam och generös.

Hon tror också att par som lätt hamnar i konflikter med svärföräldrar bör undvika att planera in semester tillsammans med dem. Att ha sex utomhus är mångas favorit på sommaren men det gäller att visa hänsyn.

- Man ska inte provocera i onödan. Detsamma gäller om man delar stuga eller sover i tält på en camping. Det är inte bästa ställena att skrika högt på, säger Eila Onsjö.

En sak som hon själv uppskattar och som hon gärna tipsar om är sommarens alla dansställen.

- Det finns många musikfestivaler och folkparksdanser där det går att hitta ny partner eller upptäcka en sensuell sida hos den nuvarande partnern. Av dans blir man glad och kåt.