Eija-Riita, 54, har varit gift med Berlinmuren i snart 30 år. " När jag var sju år fastnade jag och blev kär när jag kom in i puberteten".
Eija-Riita, 54, har varit gift med Berlinmuren i snart 30 år. " När jag var sju år fastnade jag och blev kär när jag kom in i puberteten". Foto: NICK OBANK/BARCROFT MEDIA

Svenska Eija-Riita, 54, är gift med Berlinmuren

Svenska Eija-Riitta Berliner-Mauer, 54, är på väg att bli en världskändis. 

För sitt ovanliga äktenskap. 

- Min man är Berlinmuren, säger hon.

Hon har tidigare pratat om sin ovanliga dragning i Filip & Fredriks tv-serie i Kanal 5 om ”sköna människor”. Nu riktas världens ögon mot svenskan efter det att brittiska Channel 5 gör en dokumentär om henne.

 Eija-Riitta var bara en liten flicka när hon blev förälskad i muren som delade Tyskland i två delar. Nu har hon varit gift med Berlinmuren i 29 år, sedan 17 juni 1979.

 – När jag var sju år fastnade jag för Berlinmuren. Jag blev kär när jag kom in i puberteten, berättar Eija-Riitta från Liden norr om Sundsvall, för Expressen.

Vägrar besöka Berlin

 För att ständigt ha sin man vid sin sida har Eija-Riita byggt nio modeller av muren. Hon är mest kär i nummer nio.

 – Den är ganska stor, välbyggd och lyxig.

 Blir inte de andra åtta modellerna svartsjuka?

 – Då får de vara det. Jag har inte tid att befatta mig med såna små petitesser. Nummer sex tycker jag också om. Den är gammal, sen 70-talet.

 Eija-Riitta har vägrat att besöka Tyskland sedan 1989, då hennes stora kärlek revs. 54-åringen säger att hon aldrig haft sex med en människa, men att hon har älskat med Berlinmuren.

Extremt - men inte ovanligt

 Vad är för- och nackdelarna med att vara gift med en mur?

 – Fördelen är att jag slipper alla konflikter som vara mellan folk. Nackdelen är att muren inte drar pengar till boet. Han kan inte hjälpa till att klyva ved och sånt, säger Eija-Riita.

 Inte helt ovanligt

 Hennes kärlek för murar är och staket är extrem – men inte ovanlig. Det kallas fetischism.

 – Det finns lättare former av detta i vardagssexualiteten, som att partnern upplevs sexigare i lack eller spets, men i sina mer extrema former räcker det med föremål eller material. säger docent Niklas Långström.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Idun Minerals. Köp nu!