Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 6 jun 2013 14:50

Sura kollegor irriterar många på jobbet

Sura kollegor och snuskiga toaletter upprör oss på kontoret.

Men mest irriterande är ventilation och ljudnivån.

Blir du ofta irriterad på jobbet?

Tack för din röst!

Blir du ofta irriterad på jobbet?

Varje vardag går omkring 2,1 miljoner svenskar till ett kontor för att jobba. Fastighetsbolaget Vasakronan, som äger och förvaltar en mängd kontors- och butiksfastigheter, har låtit undersöka vad kontorsarbetarna stör sig mest på i sin arbetsmiljö.

Ljud från ventilationen, för kallt eller för varmt eller dragigt och den allmänna ljudnivån irriterar allra mest. De som jobbar i öppna kontorslandskap störs, föga förvånande, mer av ljud än den som har ett eget rum.

Inte bara miljon som är problemet

Men det är inte bara miljön som retar oss på kontoret. Vi gillar inte heller kollegor med en negativ attityd till jobbet, som inte lämnar rent efter sig på toa eller som fjäskar för chefen. Cheferna själva upprörs mer av en negativ attityd och kollegor som inte levererar resultat eller kommer för sent.

– Du är långt ifrån ensam om du retar dig på något på jobbet, konstaterar Cecilia Söderström, personalchef på Vasakronan.

Hennes råd till den som vill vara omtyckt på jobbet är att ha en positiv attityd till arbetet, det går hem hos både chefer och övriga medarbetare. Och irriteras du av något får du välja – säg det eller glöm det.