Sperma uppges vara hälsoboost för kvinnor

Oralsex är toppen för kvinnors hälsa och får dem att känna sig lyckligare, enligt en ny studie som brittiska The Sun tagit del av.

Arkivartikel. Denna artikel publicerades 23 augusti 2012.

 

Sperma innehåller enligt studien minst tre olika antidepressiva- och humörhöjande kemikalier som ökar kvinnans välmående och förbättrar deras sömn.

Sexlivet och den mentala hälsan hos 293 kvinnor undersöktes och kartlades av forskare på the State University of New York.

 

Studien visar att kvinnor som har regelbundet oskyddat sex är mindre deprimerade och presterar bättre i personlighetstester.

De kvinnor som i sin tur använde kondom visade sig vara lika deprimerade som de kvinnor som aldrig har sex.

Forskarna menar att lyckan hos de sexuellt aktiva kvinnorna verkar bero på spermans olika kemikalier som passerar kroppen under själva sexakten.

 

Stefan Arver är androlog, "mansläkare", och forskare på Karolinska institutet. Han är mycket tveksam till de amerikanska forskarnas slutsatser.

– Det låter snarare som en manlig önskedröm, jag har en bestämd känsla av att forskarna bara spekulerar. Sperma har inga magiska egenskaper, tyvärr. Det är möjligt att sperma har positiva egenskaper för huden men vätskan i sig har ingen humörhöjande effekt.

Däremot är det alldeles sant att sperma innehåller små mängder av må bra-ämnen, som kroppsegna opiater, säger han.

Aktuellt just nu