Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 dec 2010 13:52

Uppdaterad 8 dec 2010 15:22

Söker älskare - som inte vill ha sex

Dejtingsajt för asexuella? Nu finns den för de som är intresserade. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Dejtingsajt för asexuella? Nu finns den för de som är intresserade. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Foto: Thinkstock.com

Längtar du efter kärlek utan sex?
Nu finns en dejtingsajt för likasinnade.
Platonicpartners erbjuder kontaktnät för den som helst är utan sex i relationen.

Dejtingsajt för sexointresserade?

Tack för din röst!

Dejtingsajt för sexointresserade?

Jakten på kärlek ser olika ut - kanske är vi ute efter en kortvarig flirt, en passionerad affär eller en livslång relation. Och för en del är det längtan efter vänskap och närhet utan den sexuella biten, som är den viktigaste byggstenen när man söker nya kontakter.
För alla de som av ideologiska, känslomässiga, religiösa, hälsomässiga eller andra skäl söker en platonisk relation finns nu brittiska sajten Platonicpartners.co.uk.
- Det här är en plats där du och dina vänner kan träffa andra människor som är intresserade av vänskap eller möjligen en romans, befriad från stressen och komplikationerna som medföljer när man förväntas "uppträda" på ett eller annat sätt, skriver sajtens grundare Suzie King.

Minska fördomar

Förutom att man vill sammanföra människor som längtar efter sexfria relationer hoppas man också kunna sprida medvetenhet om att kärleksrelationer utan sex - oavsett om det handlar om celibat eller asexualitet - är helt normala.
Man nöjer sig inte heller med en mötesplats på nätet. I Storbritannien planerar man utveckla sajten och göra plats för events för likasinnade och så småningom hoppas man kunna ordna platoniska semestrar.
Medlemskapet är kostnadsfritt men olika former av tjänster kostar.
Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Thinkstock.com