Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>SOFIA ANTONSSON KOSTRÅDGIVARE

Publicerad 25 mar 2015 10:54

Magsjuka: Hjälper verkligen coca-cola?

Avslagen coca-cola mot magsjuka?

Avslagen coca-cola mot magsjuka?

1/2

<span>Dietist- och kostrådgivare, Sofia Antonsson svarar på dina frågor. Du kan fråga Sofia om allt som rör kost, vikt och allergier kopplat till mat.</span><span>Mejla till: dietist@expressen.se</span>

Dietist- och kostrådgivare, Sofia Antonsson svarar på dina frågor. Du kan fråga Sofia om allt som rör kost, vikt och allergier kopplat till mat.Mejla till: dietist@expressen.se

2/2

Foto: Jörgen Hildebrandt

Hur ska man komma igen efter en riktig vända med magsjuka? Förr sa man att man ska dricka avslagen coca-cola då man var magsjuk, är det bra? Andra gamla tips som rostad formfranska och blåbärssoppa, det är väl rena sockerchocken, eller? Vad är dina bästa tips vid magsjuka?

Karin

Dietist Sofia Antonsson om vad man ska äta vid magsjuka:

Hej Karin!

Det är nog en skröna att dessa livsmedel skulle kunna hjälpa mot magsjuka. Som du skriver är det ju mest socker och det är det sista man vill göda de onda bakterierna med.
Jag brukar istället rekommendera någon form av probiotika, goda tarmbakterier, vid magsjuka för att hjälpa tarmen att återhämta sig.

De bästa produkterna innehåller levande bakterier från flera olika stammar och dessa hittar du på hälsokosten.

"Bra mat vid magsjuka"

Det är inte helt fel att tänka lite skonkost efter en magsjuka, det vill säga att äta kokt fisk och kokta grönsaker som är lättare för magen att bryta ner. Kanske är det även bra med laktosfria produkter ett tag om du tillfälligt mist förmågan att bryta ner laktos.

Relaterat