Behöver vi äta tillskott?
1 av 2: Behöver vi äta tillskott? Foto: Shutterstock
Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd.
2 av 2: Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd. Foto: MAGNUS FOND / MAGNUS FOND

Linda, 29: Behöver jag äta kosttillskott?

29-åriga Linda tränar mycket och undrar om hon behöver äta tillskott för att få bättra resultat. Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd.

Jag är 29 år och tränar ganska mycket, har en grundträning med sex dagar i veckan med blandad kondition och styrka. Därutöver kör jag lite lugnare pass, yoga, simning. Många i branschen håller på med olika tillskott, jag försöker att äta extra protein från exempelvis fisk och kyckling, och är noga med maten för övrigt - quinoa, gröna blad, lite fetter. Finns det anledning att komplettera för extra utväxling av träningen?

//Linda

LÄS OCKSÅ: Vad ska jag äta för att slippa bli förkyld? 

Dietisten Sofia Antonsson svarar

Hej Linda!

För det första, härligt att du tränar så mycket! Det ger så enormt många positiva effekter i både kroppen och knoppen. Så länge som du äter allsidigt och ser till att få i dig tillräckligt med protein från kosten är det inte nödvändigt att hålla på med en massa tillskott. Vill du säkerställa att du får i dig tillräckligt kan du räkna på ca 1,2-1,5 gram/kg kroppsvikt och dag med tanke på din träningsnivå. 

Fråga dietisten

Dietist- och kostrådgivare, Sofia Antonsson svarar på dina frågor.

Mejla till: dietist@expressen.se.

Baljväxter är rika på protein och nötter och frön är bra att toppa med och ha som mellanmål. På så sätt får du i dig en bra blandning av näringsrika livsmedel och näringen är också superviktig för att kroppen ska fungera bra och hålla i längden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!