<p><strong>Läsaren:</strong> "Jag dricker mycket kaffe och det går åt cirka 1 liter osötad sojamjölk varje dag. Finns det någon risk med detta?"</p>
1 av 2: <p><strong>Läsaren:</strong> "Jag dricker mycket kaffe och det går åt cirka 1 liter osötad sojamjölk varje dag. Finns det någon risk med detta?"</p> Foto: iStock
Sofia Antonsson.
2 av 2: Sofia Antonsson. Foto: Jörgen Hildebrandt

"Kan diabetiker dricka sojamjölk i kaffet?"

Hej! Jag är 57 år och har diabetes typ 2. Jag dricker mycket kaffe och det går åt cirka 1 liter osötad sojamjölk varje dag. Finns det någon risk med detta?

Mvh Manne

LÄS MER: Nya succémedicinen som räddar diabetiker

DIETISTEN SOFIA ANTONSSON SVARAR:

Jag kan egentligen inte se någon risk med att dricka varken kaffe eller sojamjölk så länge som du mår bra för övrigt. Vissa reagerar till exempel på kaffe och sojamjölk som båda kan påverka magen. Eftersom sojamjölken är osötad ska den inte påverka blodsockret i någon större utsträckning så du kan lugnt fortsätta med ditt kaffe. Det viktiga för din diabetes är att undvika socker och motionera regelbundet.

Fråga dietisten

Dietist- och kostrådgivare, Sofia Antonsson svarar på dina frågor.
Mejla till: dietist@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!