Inget mer socker - men hur ska jag stilla sötsuget?

Jag vill gå ner i vikt och har därför slutat med vitt socker. Men vad ska jag äta i stället när suget slår till? Har du tips på godsaker som också är nyttiga.

Sötchocken

DIETISTEN SOFIA ANTONSSON SVARAR:

Det här med socker är inte lätt att sluta med, men du har tagit ett väldigt bra beslut tycker jag. Det brukar vara värst de första veckorna då kroppen fortfarande signalerar genom att du känner sockersug. Det kanske låter som en klyscha, men det allra bästa när suget slår till är att avleda kroppen.

FRÅGA DIETISTEN

Dietist- och kostrådgivare, Sofia Antonsson svarar på dina frågor.

 

Mejla till: dietist@expressen.se.

LÄS OCKSÅ: Kan man vara sockerberoende och smal?

Kanske kan du läsa en tidning, gå en promenad eller dricka ett glas vatten? Ibland tolkar kroppen törstsignalerna som sötsug och då kan det räcka att dricka. Annars är det bra med knapriga grönsaker som mättar, såsom broccoli och morötter. Nötter är också ett alternativ, men tänk på att inte äta för många om du vill gå ner i vikt, då är cirka tio stycken lagom.

Kokt ägg brukar också fungera eftersom det ger en bra mättnad. Prova dig fram och se till att du inte har några sötsaker hemma!

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!