Jag undrar om det finns något man kan äta för att stärka erektionen?
1 av 3: Jag undrar om det finns något man kan äta för att stärka erektionen? Foto: iStock
Alla kroppens funktioner fungerar bättre när det finns tillräckligt med näring så se till att äta vällagad mat, frukt och grönsaker.
2 av 3: Alla kroppens funktioner fungerar bättre när det finns tillräckligt med näring så se till att äta vällagad mat, frukt och grönsaker. Foto: iStock
<p><strong>Sofia Antonsson: </strong>"Se till att äta vällagad mat, frukt och grönsaker".</p>
3 av 3: <p><strong>Sofia Antonsson: </strong>"Se till att äta vällagad mat, frukt och grönsaker".</p> Foto: Jörgen Hildebrandt

"Finns det mat som ger bättre erektion?"

Det här är lite pinsamt, men jag undrar om det finns något man kan äta för att stärka erektionen? I olika kulturer finns ju en massa myter och traditioner, ligger det något bakom det? Vad rekommenderar du?

/Henrik

KOSTRÅDGIVAREN SOFIA ANTONSSON SVARAR:

Hej Henrik!

 

Nja, egentligen finns det ju ingen exakt vetenskap på det här området. Snarare finns det en massa myter som ingen vet om de verkligen fungerar. Det finns ändå saker som jag tänker kan påverka. Ett tips är att se över näringsintaget. Alla kroppens funktioner fungerar bättre när det finns tillräckligt med näring så se till att äta vällagad mat, frukt och grönsaker. Det är också väldigt viktigt att inte stressa eftersom det dels har negativa effekter på kroppens system och dessutom gör att vi behöver extra mycket näring. Så, att se över hela livsstilen kan vara värt ett försök!

 

/Sofia

Fråga dietisten

Dietist- och kostrådgivare, Sofia Antonsson svarar på dina frågor.
Mejla till: dietist@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!