Snart är ingen av oss normal

Snart är ingen av oss normal. 

Det skrämmande beskedet ger den uppdaterade handboken DSM med diagnoser för mentala sjukdomar. 

Ledande forskare varnar nu att många vanliga hälsotillstånd kan klassas som psykiska sjukdomar.

Ledande brittiska experter varnar nu att man enkelt kan förklara någon psykiskt sjuk om man har en minsta form av störning, enligt tidningen Daily Mail.

 Bland störningarna nämner de bland annat ilskna småbarn, hetsätning och milda humörsvängningar.

Sänka ribban

 Experterna menar att man kan sänka ribban på vissa av befintliga sjukdomar, som till exempel depression, där flera människor kan ha fått symptomen men aldrig någon diagnos.

 Boken Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) ska publiceras år 2013. I den skriver experterna att man kan klassa de flesta människor psykiskt sjuka om de har någon form av störning.

 DSM ges ut av American Psychiatric Association (APA) och innehåller beskrivningar, symtom, och andra kriterier för att diagnostisera psykiska störningar. Handboken betraktas som den globala diagnostiska bibeln inom området för psykisk hälsa.

 

Slippa mediciner

 Forskarna säger att ”risksyndrom psykosen” var särskilt oroande.

 – Det kan innebära att många av oss tror att vi behöver mediciner, trots att de har många obehagliga biverkningar, säger Til Wykes professor vid psykiatriska institutet vid Kings College i London. 

 I ett gemensamt uttalande påstår forskarna att med den nya klassificeringen kommer ingen av oss att klassas som normal, skriver Reuters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!