Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 17 jan 2008 14:53

Uppdaterad 21 jan 2008 14:00

Snacka dig till bättre sex

Det är viktigt att förstå sin partner.

Det är viktigt att förstå sin partner.

Har du och din partner problem i er relation och upplever att ni inte riktigt når fram till varandra? Då kan ni gå en kurs "Kåt, glad och tacksam" för att fördjupa er relation.
- Känner man sig inte förstådd av sin partner så blir man heller inte kåt, glad och tacksam, säger psykosyntesterapeuten Eva Sanner som tagit fram kursen.
Helgkursen "Kåt, glad och tacksam" vänder sig till par som vill hitta nya sätt att nå fram till varandra och fördjupa sitt förhållande.
- Genom övningar där paren får lära sig hur man ger uppskattning och uttrycker önskningar och behov kan man också nå en ny dimension i sin relation, säger Eva Sanner.
Syftet är att få mer närvaro i relationen och komma närmare varandra sexuellt.
- Ofta prioriterar vi bort det viktigaste i livet för att jobba och titta på tv. För att en relation ska fungera måste man börja ge mer tid åt varandra. , säger Eva Sanner.

Problem i relationer

Det var efter tio års arbete individuell terapi som Eva Sanner insåg att många av hennes klienter hade problem i sina relationer. Det blev naturligt att arbeta också med par och hon utformade då kursen "Kåt, glad och tacksam".
- Det är ju ett stadium som man har ganska naturligt i förälskelsefasen men som sen kan försvinna av olika orsaker. Syftet med kursen är att få par att komma nära varandra igen, säger hon.
Men tvärtemot vad man kanske kan tro är kursen allt annat än naken.
- Man jobbar med sin partner men kläderna är på hela tiden. Sen när kursen är över får man en hemläxa och tanken är att lusten ska ha väckts, säger Eva Sanner.
Intentionen är också att man ska komma ifrån många av de prestationskrav som kan finnas.
-Det räcker inte att visa missnöje för att relationen ska bli bättre. Jag tror istället att det är viktigt att prata om vad man är villig att göra för att bidra till en positiv förändring i relationen, säger Eva Sanner.