Sminka dig rätt - och bli tio år yngre

Lena, Madeleine och Caroline blev vårpigga - och yngre - med hjälp av lite smink.

Foto: Magnus Jönsson

Lena, Madeleine och Caroline blev vårpigga - och yngre - med hjälp av lite smink.

Trolla bort åren med rätt makeup.
Madeleine, Caroline och Lena, alla 40+, fick hjälp av makeupartisten Mia Högfelt att sminka bort tio år.
Här visar vi hur förvandlingen gick till, steg för steg.

Andra har också läst

En ojämn hudton får oss att se många år äldre ut. Primer, foundation och concealer är tre viktiga ingredienser för att trolla bort åren och ge illusionen av den perfekta hyn. Om du ska måla en vägg lägger du först på en grundfärg som gör att väggfärgen fäster bättre och som ger ett jämnare intryck. En primer fungerar på samma sätt. Har den silikon i sig fyller silikonet ut linjer och rynkor.

Mörka ringar


Flytande foundation finns i olika tjockhetsgrader, från rinnig till krämig. Vill du täcka specifika områden kan du dutta på krämen med en liten läppensel som hjälper dig hålla kontrollen. Prova på kinden, vid käklinjen, och se om färgen smälter ihop med färgen på halsen.
Concealer täcker problemområden som mörka ringar under ögonen och röda fläckar. Somliga väljer att dutta på den efter foundation, andra duttar på före.

Fina bryn


Välformade ögonbryn gör att du ser piggare ut. Brynen bör starta i jämnhöjd med den inre ögonvrån, ha sin höjdpunkt i jämnhöjd med yttre delen av iris och sluta i linje vid ögats ytterkant. Formen ska likna en utspänd fågelvinge.


Makeup: Mia Högfeldt, Gazet.se
Hår: Agneta Tapper, Tre klippareSE FÖRVANDLINGARNA HÄR:Madeleine, 41: Blev piggare med färg.

Lena: Ögonen ser större ut med smink.

Caroline, 43: Fick liv med markerade ögon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer