Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hästschampo kan fixa fint flyg i håret även på människor.Hästschampo kan fixa fint flyg i håret även på människor.Hästschampo kan fixa fint flyg i håret även på människor.
Gul lök - inte bara tårframkallande. Också bra för håret...Gul lök - inte bara tårframkallande. Också bra för håret...Gul lök - inte bara tårframkallande. Också bra för håret...
Espresso - piggar upp knopp och hår.Espresso - piggar upp knopp och hår.Espresso - piggar upp knopp och hår.
Honung - för hals och hår.Honung - för hals och hår.Honung - för hals och hår.
1 AV 4
Hästschampo kan fixa fint flyg i håret även på människor.
Foto: Lars K. Christensen
2 AV 4
Gul lök - inte bara tårframkallande. Också bra för håret...
3 AV 4
Espresso - piggar upp knopp och hår.
4 AV 4
Honung - för hals och hår.

Vackert hår med hjälp av lök & kokosmjölk

Vackert hår får du genom - köket!

Alla vill ha tjockt, vackert och glänsande hår.

Men visste du att de allra bästa produkterna har du redan hemma?

Här får du de 12 bästa tipsen till ditt hår från hela världen.

Ännu fler hittar du på Instyle.com.

1. Thailand: Kokosmjölk

”Det finns ett lokalt recept som många i Thailand använder sig av”, säger hårproffset Saisuda Chuawiwat. ”Du delar och pressar en kokosnöt för att få ut mjölken som du värmer på plattan till dess att oljan separerats. När oljan svalnat, applicera den i håret som ett schampo för att ge fukt, mjukhet och glans.”

 

2. Colombia: Avokado

Stylisten Lutz Karpf förespråkar avokado: ”Blanda ihop två äggvitor med en halv mosad avokado till en hårinpackning som du låter sitta i håret i 15 minuter. Skölj med balsam. Ett billigt, snabbt och naturligt sätt att få mjukt och lent hår.”

 

3. Argentina: Aloe vera

”Kvinnor i Argentina associerar långt hår med sensualism och glamour”, säger hårstylisten Leonardo Rocco. För att hålla en bra kvalitet på det långa håret rekommenderar han aloe vera direkt på hårbotten eller att blanda in det i sitt vanliga schampo. Återfuktar.

 

4. Mexiko: Gelatin

”För att bli av med det frissiga i håret, blanda ihop en matsked icke smaksatt gelatin, en kopp vatten och en tesked äppelcidervinäger”, säger stylisten Oliver Ifergan. Massera in den gelliknande substansen, hårinpackningen, i schamponerat hår och låt verka i fem minuter innan du sköljer. Låt alltid håret självtorka i en handduk.

 

√ Trött på din frisyr? Läs det här ocskå!

 

5. Ryssland: Hästschampo

”Tro det eller ej, men det senaste här är både oglammigt och billigt,” säger stylisten Andre Drykin från Moskva. Enligt honom använder många ryska kvinnor hästschampot Mane 'n Tail som gör håret både tjockare och friskare. Även skådisarna Sarah Jessica Parker från ”Sex and the City” och Jennifer Aniston har berättat att de använder sig av Mane 'n Tail.

 

6. Kanada: Kallt vatten

”Det torra och hårda vädret i Kanada skapar törstigt och ostyrigt hår”, säger stylisten Leland Olson från Toronto. För att motverka detta föreslår hon en så kallad arktisk sköljning. I slutet av duschtiden, stäng av varmvattnet - det kalla vattnet stänger igen hårsäckarna och gör att håret reflekterar naturligt ljus lättare och ger optimal glans och lyster.

 

7. Skottland: Kamomillte

En sköljning med kamomillte ser till att blont hår inte tappar sin lyster och färg. Koka blomman i några minuter, spreja sedan vätskan på torrt hår.

 

8. Tyskland: Öl

Det ölälskande landet hittar ständigt nya användningsområden för ölen. Salongägaren Thomas Kemper berättar hur han mixar en halv liter öl med ljummet vatten. Häll det sedan i en sprayflaska och spruta på torrt hår. Låt det verka i 20 minuter innan sköljning. Görs varje vecka för att hålla håret starkt och glansigt.

 

9. Tjeckien: Gul lök

Vill du ha naturliga blonda slingor kan du använda dig av detta tjeckiska trick. ”Koka gula skal från sex lökar i fyra koppar vatten, låt vattnet svalna och skölj sedan håret med det”, säger Prag-stylisten Libor Sula.

 

10. Italien: Olivolja

”En tradition som min familj har använt sig av från generation till generation”, säger hårproffset Giovanni Mele. En matsked olivolja masseras in i håret en gång i veckan vilket hjälper till att ge näring, förbättrar kvalitén och elasticiteten, samtidigt som det eliminerar frisset.

 

11. Rumänien: Honung

Enligt Camelia Negrea, stylist i Bukarest, får du, genom att tillsätta en matsked honung i ditt balsam slingliknande skimmer.

 

12. Indien: Espresso

För att få till den där espressonyansen, kombinerar kvinnor i Indien mehndi, ett färgämne från grönsaker, med kaffesump eller teblad. "Blanda allt till en kräm, applicera i håret," säger stylisten Natasha Naegamvala Naegamvala från Mumbai. Ju längre tid det är kvar i håret, desto mer färg. Man behöver inte ha mehndi.

 

Källa: Instyle.