Häng med i testet av tre nageloljor – klicka vidare i bildspelet för större bilder på testade produkter.
1 av 4: Häng med i testet av tre nageloljor – klicka vidare i bildspelet för större bilder på testade produkter. Foto: Getty Images
Yves Rocher.
2 av 4: Yves Rocher.
OPI.
3 av 4: OPI.
Dr Hauschka.
4 av 4: Dr Hauschka.

Test: Så får du friskare naglar med nagelolja

Ett par droppar nagelolja på nagelroten ger snabbt ett snyggt synligt resultat. Naglarna blir starkare, växer sig längre och får en snygg och tåligare yta.

Prisvärd favorit

Nagelolja, 89 kronor,/5 ml, Yves Rocher

Liten glasflaska med en doftlös nagelolja som är enkel att applicera tack vare den praktiska applikatorn. Efter bara drygt en veckas regelbundet smörjande innan jag somnade såg jag skillnad, naglarna liksom nagelbanden blev spänstigare och mindre flisiga.

yves-rocher.se

Praktiskt

Avoplex cuticle oil to go, 165 kronor/7,5 ml, OPI

Praktisk liten plastförpackning som man kan ha med sig i väskan gör att man kan smörja in naglarna oftare. Lätt att trycka fram tillräcklig dos och nagelbanden blir verkligen mjukare. Efter ett par veckors smörjande blev naglarna helare utan att skiva sig varför de också blev längre.

kicks.se

Generös förpackning

Neem, 178 kronor/30 ml, Dr Hauschka

Den generöst tilltagna glasflaskan har en pumpfunktion som lätt överdoserar vilket gör att det blir lite kladdigt runt naglarna. Överskottet smorde jag in händerna med. Naglarna/händerna känns fräscha och spänstiga och doftar gott länge efteråt. 

apotea.se

 

Tips: Så vårdar du naglarna

Oavsett om du väljer glansiga, matta eller skimriga lack blir resultatet bäst om du arbetar fram en bra nagelgrund så att lacket fäster bättre. Nagelns yta är viktigare än längden.

1. Massera dagligen in nagelolja på nagelroten, nagelbanden och under nagelkanten.

2. När nagelbanden är uppmjukade petas de mjukt ner med en nagelbandspetare. 

3. Var rädd om nagelbanden, ju mer du pillar och biter desto hårdare blir huden. Peela istället bort gamla hudceller och smörj in med nagelbandskräm.

4. Välj en nagelfil som inte är för grov och fila nageln i samma riktning. Polera sedan nagelkanten med en polerfil så att den blir jämn så flisar sig inte nageln lika lätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!