Nagelproffset Frida Selkirks ger sina bästa husmorstips för missfärgade naglar.
1 av 2: Nagelproffset Frida Selkirks ger sina bästa husmorstips för missfärgade naglar.
2 av 2 Foto: Shutterstock.

TEST: Så får du fina naglar igen – med hjälp av nagelolja

Trädgårdsarbete, målarfärg och bärplockning är några somriga aktiviteter som sliter på naglarna. Vilken tur att nagelolja gör trasiga, sköra och flisiga naglar som nya igen.

Reparerande

Avoplex cutil oil to go, 83 kronor/7 ml, OPI

Pris: Billigaste priset på denna nagelolja just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Behändig plasttub med liten pensel, doserar rätt rikligt med en något rinnigare väldoftande olja som innehåller avokado, E-vitamin, solros och sesamolja. Överraskad av hur snabbt naglarna reparerades, trots att de var så förstörda av att jag haft fejknaglar under en längre tid. Supernöjd!

LÄS OCKSÅ: Maten du ska äta för starka och fina naglar 

Näringsrik

Nails food, brush & go pen, 149 kronor/2 ml, Scratch

Pris: Billigaste priset på denna nagelolja just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Skruvbar pennstorlek med en olja av sesamfrön, myrra och lavendel som målas på med en pensel. Oljan har en svag god doft, men framför allt känns den enormt näringsrik. Lätt att applicera och naglarna får en snygg hel yta, känns som att det också växer snabbare. Tyvärr tar den tar slut väldigt snabbt.

Trögflytande

Cuticle oil pencil, 89 kronor/2,2 ml, Kicks

Foto: KJELLBPERSSON.COM

Pris: Billigaste priset på denna nagelolja just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

En skruvpenna doserar ut nageloljan i en pensel, den tjockare konsistensen gör den nageloljan mindre dryg – 2 ml räcker inte länge. Oljan som innehåller aprikosolja, mandel och sheasmör känns bra och närande, men den är värd en bättre och mer lättöppnad förpackning som inte känns så plastig.

Redaktörens råd

Det tog inte mer än ett par veckors ständigt smörjande med nagelolja innan mina naglar fick nytt liv efter att ha dolts av snygga fejknaglar i drygt ett halvår. Det är förstås ingen quick-fix utan kräver ett ständigt smörjande flera gånger dagen under minst ett par veckors tid. Att ha med sig nagelolja i penselformat i fickan eller väskan är mest praktiskt och minst kladdigt, under natten kan man ge naglarna en kur och droppa på rikligt med nagelolja och sova med tunna bomullvantar.

Nagelproffset Frida Selkirks bästa husmorstips för missfärgade naglar:

– Gå in på närmaste apotek och handla rengörings brustabletter för löständer. Lägg dessa i ditt manikyrbad och håll naglarna/händerna i vattnet i cirka 15 minuter innan du tar en manikyrborste och tvättar rent. Brustabletterna rengör och löser upp fetter, smuts och beläggningar vilket gör att naglar blir ordentligt fräscha efteråt.

Extra produkter

Koncentrerad behandlingsolja som droppas och masseras in på nageln och nagelbanden, perfekt för att låta den verka under natten – för ökad effekt dra på ett par tunna bomullsvantar.

Myrra booster, 169 kronor/10 ml, camillaofsweden.se

Foto: MICHAEL HALLGREN

Fräscht doftande handkräm som återfuktar och reparerar i en behaglig väskvänlig förpackning, smörj flera gånger under dagen.

Handlotion cucumber, 47 kronor/44 ml, Eos, eleven.se

Foto: ©NATASHA NICHOLSON

Pris: Billigaste priset på denna nagelolja just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande