Test: Ögonpennorna som ger piggare blick

<p>Hur många getingar får sommarens ögonpennor? <br></p>

Foto: FOTOLIA

1 av 4: <p>Hur många getingar får sommarens ögonpennor? <br></p>

<p>Velveet shadow stick, 285 kronor, Nars <exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></p>

2 av 4: <p>Velveet shadow stick, 285 kronor, Nars <exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></p>

<p>Matte highliner eyeliner, 225 kronor, Marc Jacobs <exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></p>

3 av 4: <p>Matte highliner eyeliner, 225 kronor, Marc Jacobs <exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></p>

<p><span></span>Mood crayons, 149 kronor, LH cosmetics <exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></p>

4 av 4: <p><span></span>Mood crayons, 149 kronor, LH cosmetics <exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></p>

Sommarens makeup går i en färgstark skaparglädje oavsett om det gäller lekfulla pennstreck eller en fräsch svart franslinje som ger en mer distinkt look.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Råd från makeupartisten 

Hyllade bloggaren och makeupartisten Linda Hallberg har nyligen släppt en serie vassa ögonpennor i 11 nyanser. Här tipsar hon om hur du kan använda pennorna för en snygg makeup.

Pennorna är multifunktionella, vilket innebär att du kan använda dem på ögon, läppar, bryn, till att göra fräknar... Inga regler!

När pennorna torkat sitter de som berget hela dagen, de torkar ganska fort så sudda pennan direkt när du applicerat den.

Var kreativ och lek! Våga använda flera pennor på samma gång. Testa att byta ut din klassiska bruna eller svarta kajal och ersätt den med en blå eller lila, du kanske hittar en ny favorit!

LÄS OCKSÅ: Guide: Så ska du applicera dina hudvårdsprodukter 

Skruvas fram

Velveet shadow stick, 285 kronor, Nars

Perfekt penna med rätt tjock tipp som ändå är lätt att applicera. Snyggt, enkelt utseende med perfekta pigment som sitter som berget! Detta är verkligen inte vanligt för mig! Bra system med skruvpenna som man slipper vässa. Finns i nyanserna brons, guld och svart.

Sitter som berget

Matte highliner eyeliner, 225 kronor, Marc Jacobs

Gillar att stiftet skruvas fram, man slipper alltså vässa pennan. Stiftet är smidigt, mjukt och späckat med pigment. Eyelinern sitter som berget, hela dagen. Det är knappt att man får bort den med makeup-remover. Det enda minuset är att stiftet är lite tjockt varför det är svårt att få till en tunnare linje om man önskar det. 

Sephora.se

LÄS MER: Serum – så funkar det på din hy enligt experten

Multifunktionella

Mood crayons, 149 kronor, LH cosmetics

Härligt krämiga pennor som är mjuka att applicera utan att de smetas ut, de torkar supersnabbt. Kan användas i vattenlinjen. Saknar en liten färgmarkering i botten av pennan som gör at man ser vad det är för färg, men det kan jag leva med då pigmenten och konsistensen har en sådan toppklass. 

lhcosmetics.se

 

Av Elisabet Garcia Dahlbäck

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer