Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet

Publicerad 12 feb 2018 14:30

Test: Fem deodoranter utan onödiga tillsatser

1/2

2/2

Foto: Fredrik Hagdahl och Getty Images

Ingen vill lukta svett, men vad är det egentligen som du rollar i dina armhålor? Hälsoliv har testat fem ekologiska deos som saknar onödiga tillsatser.

Målet var att känna sig fräsch så länge som möjligt på ett naturligt sätt utan att dränkas i parfymdoft.

Dr Organic Aloe Vera Deodorant, 50ml roll-on  

Den här ekologiska, alkoholfria, parabenfria deon från Dr Organic blev något av en favorit under testet. Underbar fräschör och en känsla av att svetten hålls borta länge. Skonsam mot huden och trivsam aloe vera-doft.

KÖP HÄR: Deodoranter utan onödiga tillsatser – erbjudande från webbshopen Happy Green i samarbete med Hälsoliv  

Avivir Aloe Vera Deodorant, 50ml roll-on

Antibakteriell, antiperspirant och innehåller en hög halt av ekologisk aloe vera och mineralen alun. En naturlig deo utan kemiska tillsatser fri från parabener, alkohol, parfym och färgämnen. Kanonprodukt som fungerade mycket bra under testet.

Desti Deodorant Orange, 75ml roll-on

Denna aluminiumfria antiperspirant ger en långverkande känsla och har en diskret men trevlig lukt. Baseras på en formula av salt och bikarbonat, så har du rakat armhålorna så kommer det inte bli jättemysigt, Desti har ett separat rakbalsam för dessa tillfällen.

KÖP HÄR: Deodoranter utan onödiga tillsatser – erbjudande från webbshopen Happy Green i samarbete med Hälsoliv

Urtekram Aloe Vera Deo Crystal, 50ml roll-on  

Urtekram har ett stort sortiment av prisvärda ekologiska produkter, men i detta test måste vi nog säga att några av konkurrenterna känns starkare. Denna deo innehåller aloe vera och glycerin och har en trivsam diskret doft.

NA14 Absolut Doftfri Deodorant, 100ml spray 

Rekommenderas för allergiker och kan användas över hela kroppen. Na14 är helt fri från parfym, alkohol, aluminiumsalter, biocider och parabener.  Helt doftfri, svensktillverkad och lanseras som någon slags ”världsnyhet”, men även om det är en bra deodorant så går vi inte riktigt i gång på den här.