Expertens tips för ett perfekt nagellack.
Expertens tips för ett perfekt nagellack. Foto: Shutterstock

Test av snygga nagellack - expertens 3 favoriter

Djupröda eller guldiga nyanser med eller utan små skimrande partiklar, allt förpackat i snygga små flaskor. Julens snyggaste nagellack ska vara lätt att lägga, ha en täckande effekt och en lång hållbarhet.

Glöm inte att vårda dina naglar. Oavsett vilket lack du väljer blir resultatet snyggast och mer hållbart om du arbetar fram en bra nagelgrund så att lacket fäster bättre. Nagelns yta är alltså viktigare än längden!

Massera regelbundet in en vårdande nagelolja vid nagelroten. 

Smörj in nagelbanden och peta försiktigt ner de uppmjukade nagelbanden med en nagelbandspetare. 

Var rädd om nagelbanden, ju mer du pillar och biter desto hårdare blir huden. Peela i stället bort gamla hudceller och smörj in med nagelbandskräm.

Välj en nagelfil som inte är för grov och fila nageln i samma riktning. Polera sedan nagelkanten så flisar sig inte nageln lika lätt.

Riv inte av en trasig nagel, klipp eller fila den i samma riktning så förstörs inte de mjukare undre lagen.

Ta bort lacket med en acetonfri och mild remover. Om du river, eller biter, bort lacket förstör du nagelytan, vilket gör den skörare.

Naglar som utsätts för alltför mycket kontakt med vatten får en störd balans. Nageln sväller och eventuella sprickor blir värre. 

Tips! Prisvärda minilack finns i alla nyanser du kan önska dig. Lacket är lätt att få jämnt, sitter hyfsat och den lilla mängden hinner knappast torka i flaskan innan den används upp.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

La laque, Prune metal, YSL

Pris: 260 kronor/10 ml

En stor fördel är den sköna penseln som gör det så lätt att måla ett jämnt lager. Gillar också den mättade färgen som ger ett snyggt och glammigt skimmer, perfekt för mörka decembernätter. En fördel är att det håller något längre än många andra lack jag testat om man lägger ett skyddande överlack.

ahlens.se 

Diorific vernis, Audace, Dior

Pris: 280 kronor/12 ml

Underbart snygg förpackning ger sminkbordet en julig glans. Bra pensel som täcker nageln med två till tre drag. Djup nyans och en täckande konsistens, men det krävs två lager och ett överlack för att det inte ska flaga.

kicks.se

Le vernis, Nommé désir, Lancôme

Pris: 220 kronor/10 ml

Har alltid gillat den sköna och lättapplicerade formulan och penseln. Lacket måste skakas så att det blandas väl, och det krävs minst två lager för att få ett täckande resultat. Bra hållbarhet som blir ännu bättre med ett överlack.

lyko.se  

Aktuellt just nu