Test: Brun-utan-sol för en snyggare bränna

Få till en lyxig solkysst färg utan att bränna dig.

Foto: Adobe Stock (montage)

Få till en lyxig solkysst färg utan att bränna dig.

Vill du ha bruna ben utan att bränna sig i solen?

Med en bra brun-utan-sol får du till fin färg utan att riskera skador på huden.

Här är tre produkter som håller måttet.

Ämnen i artikel:

Det krävs inga utlandsresor till solen för att få  gyllenbruna ben. Du kan fuska fram en fejkad bränna på ett par timmar eller bygga upp en färg med bodylotion som gradvis gör dig brun.

Så får du till fuskbrännan - redaktörens bästa tips

1. Peela huden fri från gamla hudceller och boosta huden med en fuktkräm, var extra noga på fläckar som är torra eftersom de torra partierna annars suger åt sig mer och får mer färg.

2. Applicera eller spreja på produkten. Dra ut krämen så  att du får jämna och naturliga övergångar, var extra försiktig vid hårfäste, ögonbryn, armbågar, knän och fötter.

3. Tvätta händerna noga, gnugga extra rent längs med naglar och fingrar. Avsluta med att badda lätt med en torr, eller svagt fuktad, frottéhandduk på områden, knän, hälar och armbågar,  som har en grövre hud.

Purity water bronzing mousse, St Tropez

Pris: Billigaste priset på denna produkt just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Superfräsch, väldoftande och smidig brun-utan-sol-mousse som är lätt att applicera med den medföljande applikator-handsken. Ger huden en jämn, naturligt gyllene hudton med fin lyster efter cirka fyra timmar, färgen kan byggas på med ytterligare lager. Torkar snabbt och färgar inte av sig. Inga orange toner. Torkar snabbt. 

Daily gradual tan body lotion, Kicks

Pris: Billigaste priset på denna produkt just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Gillar att den känns som en återfuktande bodylotion, men med effekten att krämen gradvis ger huden en svag solkysst nyans. Bra att det finns flera nyanser, jag testade en light/medium-nyans som blev väldigt ljus. Doftar fräscht tropiskt.

LÄS OCKSÅ: Bästa brun-utan-sol-produkterna för ansiktet

Tan'n go sunless spray, Selfie

Pris: Billigaste priset på denna produkt just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Lättapplicerad och funkar att spreja i 360 grader vilket gör att man också kommer åt ryggen. Doften är ganska frän, så man bör vara i ett rum med god ventilation. Resultatet är naturligt och utan orange toner. Stort plus för enkelheten – älskar att slippa hålla på och kladda med krämer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här