ta hand om din hy med skafferiprodukt. Testa äppelcidervinägermetoden!
ta hand om din hy med skafferiprodukt. Testa äppelcidervinägermetoden!

Så får du snyggt hår och fin hy med vinäger

Äppelcidervinäger var i ropet för några år sedan.

Men det är hög tid att skaffa en flaska igen.

För med den här vinägern kan du få lyster i hyn och slippa mjäll.

Du har gjort egen ansiktsmask av avokado, lagt gurka på ögonen och tvättat håret med öl - allt för att njuta av få lite vackrare hy, piggare ögon och friskare hår.

Och nu är det dags att testa lite äppelcidervinäger.

Birdie har listat smarta skönhetsknep där denna ingrediens är helt avgörande.

 

1. Lyster till din hy

Blanda vatten och äppelcidervinäger och använd mixen som ansiktsvatten. Vinägern har antibakteriella egenskaper och drar med sig orenheter från din hud.

 

2. Blek ditt hår

Locka fram naturliga slingor i sommarsolen med hjälp av äppelcidervinäger. Efter hårtvätt ska du skölja håret med vinäger och vatten vilket gör att hårets naturliga färgskiftningar förstärks.

 

3. Istället för mjällschampo

Äppelcidervinägerns neutrala ph renar din hårbotten och motverkar att mjäll får nytt fäste i skalpen. Mixa vinäger och vatten i en sprejflaska. Spreja sedan vätskan jämnt fördelat över håret, skölj därefter.

√ Läs också: 5 fel vi gör när vi tvättar håret

 

4. Pedikyr på ett kick

Istället för att fixa fotvård på salong kan du ge dina fötter en quick fix med hjälp av äppelcidervinäger. Den ska nämligen kicka i gång dina fötter till att göra motstånd mot till exempel svampinfektioner. Doppa fötterna i äppelcidervinäger - klart!

√ Läs också: Steg för steg-guide till snygga naglar

 

5. Fläckfria naglar

Går du med nagellack för länge riskerar du att få fläckar på naglarna. Är du redan där kan du bli av med fläckarna, eller i alla fall, dämpa dem lite gran med äppelcidervinäger. Nästa gång du tar bort resterna av ditt nagellack med remover avsluta då med att doppa naglarna i en liten flaska med vinäger. Gör du detta vid upprepade tillfällen ska fläckarna försvinna.

 

6. Vägra oren hy

De anti-inflammatoriska och anti-bakteriella egenskaperna i äppelcidervinäger gör perfekt motstånd mot finnar. Badda lite vinäger på finnen innan du går och lägger dig och morgonen efter ska den sannolikt ha krympt.

Läs också: 5 matvaror som fixar drömhy

 

Fler tips på vad äppelcidervinäger kan användas till hittar du på Birdie.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!