Miranda Kerr om oljan hon äter, varje dag
Demi Moore, Madonna, Miranda Kerr och Gwyneth Paltrow.
Kändisarna både äter och smörjer in sig i kokosolja - en trend som växer sig allt starkare.
- Kokosolja är både nyttigt och läkande, säger kostrådgivaren och författaren Ewa Skiöldebrand.
Allt fler använder sig av kokosnötsfett eller kokosolja till matlagning och bakning.
- Det fungerar som ett smörjningsmedel för kroppen. Oljan går rätt genom kroppen, innehåller inga fettkedjor och har framför allt inga negativa effekter på kolesterolet, säger Ewa Skiöldebrand.
Kokosolja hjälper också förbränningen, vilket gör att en liten sked till maten kan göra nytta. Bland annat har skådespelerskan Gwyneth Paltrow skrivit om det i sin matlagningsbok "It's all good".
- Det har en positiv effekt och ökar förbränningen med upp till 30 procent. Jag skulle absolut rekommendera det inom lagom mängd, säger Ewa Skiöldebrand.
Bas i matlagning
Samtidigt går det att använda som bas i annan matlagning.
- Det är egentligen en av de bättre fetterna att steka i om man jämför med exempelvis olivolja. Fetter är bra för kroppen, men det ska vara rätt typ av fett. Kokosoljan är naturlig och det finns inga konstiga tillsatser om man har allergier eller är känslig mot olika preparat.
Droppar och krämer
Samtidigt har allt fler börjat använda oljan utanpå kroppen. Det finns droppar till håret och krämer till händerna.
- Anledningen är att det innehåller väldigt många mjukgörande och läkande egenskaper.